MedWatch

Iværksætter forlod Novo Nordisk for at lave sædtest til hjemmebrug - vil sælge for 50 mio kr om tre år

Trods et godt job i Novo Nordisk var 33-årige Morten G. Ulsted ikke i tvivl, da muligheden bød sig for at stifte medicoselskabet Exseed Health, der snart lancerer et produkt til at teste sædkvalitet med en smartphone. "Målet er et ramme en omsætning på 50 mio. kr. inden for tre år," lyder det fra iværksætteren.

Morten G. Ulsted sagde farvel til Novo Nordisk for i stedet at hellige sig selskabet Exseed Health, der har opfundet en metode, hvormed mænd med stor nøjagtighed kan måle deres sædkvalitet via en app og fintfølende software. | Foto: PR, Exseed Health

Fertiliteten er i den vestlige verden på hastigt retur og har været det længe. Danmark er ingen undtagelse – et ud af fem danske par er infertile, og hvert 12. barn kommer i dag til verden ved hjælp af fertilitetsbehandling, viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

Knap halvdelen af de infertile tilfælde skyldes mandlige faktorer. Mænds sædkvalitet er således faldet med 50 pct. i den vestlige verden gennem de seneste 40 år, og omtrent 40 pct. af alle danske mænd så dårlig sædkvalitet, at det påvirker deres mulighed for at blive fædre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier