MedWatch

GN afviser rygter om eksploderende batterier

Amerikansk hedgefond rundsendte før jul en mail til analytikere, hvori to eksempler på eksploderende batterier i GN Hearings nyeste høreapparater blev beskrevet. Centrale kilder til påstanden samt GN Hearing afviser.

Foto: GN Store Nord/PR

GN Hearing afviser, at batteriet i selskabets premium-høreapparat Resound Linx Quattro i to tilfælde er eksploderet.

Det sker,efter at den amerikanske hedgefond Balyasny Asset Management midt i december i en mail til analytikere ellers kunne berette om netop dette, skriver Dagbladet Børsen. Kilden til påstanden skulle være to audiologer i USA.

Begge afviser dog overfor Børsen at have konkret kendskab til eksploderende batterier i Resound Linx Quattro-apparater.

Hos GN Hearing understreger pressechef Lars Otto Andersen-Lange, at virksomheden er forpligtet til at indberette eksploderende batterier til de amerikanske myndigheder, FDA, men at dem ikke er bekendt med sådanne.

"Der er altid rygter i denne industri. Men dette hører dog til det usandsynlige. Vi vil ikke spekulere i motiverne for at igangsætte disse rygter, men vi er som producent af medicinsk udstyr naturligvis nøje reguleret under FDA (den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, red,). Det betyder, at vi straks skulle indberette hændelser af denne art til FDA, men vi kan slå fast, at vi ikke har fået en eneste melding om noget lignede fra vores kunder," skriver han i en mail til Børsen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier