MedWatch

Chemometec-direktør: Opkøb af egne aktier giver flere muligheder

Chemometec vil bruge ca. 10 mio. kr. til at købe op til 110.000 egne aktier.

Foto: Chemometec

Chemometec har valgt at indlede et aktietilbagekøbsprogram og købe op til 110.000 egne aktier, oplyser selskabet, der har hyret Danske Bank til opgaven.

Ved dagens kurs har tilbagekøbsprogrammet en værdi af cirka 10 mio. kr.

Det er ikke første gang, at Chemometec køber egne aktier. Derimod har selskabet ikke tidligere udbetalt udbytte.

"Vi synes, at det er en god måde for aktionærerne. Det giver følgende muligheder: De kan bruges til at købe en anden virksomhed. Man kan eliminere aktierne, så aktionærerne får glæde af det på den konto, og så kan de være et godt beredskab at have, hvis man skulle gennemføre en miniemission. Så kunne de måske sælges til en større investorer, der kunne være interesseret i at komme ind i selskabet. Men vi har ingen konkrete planer," understreger Michael Eising, der er administrerende direktør hos Chemometec, over for Ritzau Finans.

Ritzau Finans: Men kursen ligger også tæt på det højeste niveau nogensinde. Hvorfor er det godt at købe til den kurs?

"Vi mener, at det er en god måde for aktionærerne i forhold til at få del i den likviditet, vi skaber her i selskabet. Vi geninvesterer de penge, som vi mener, at organisationen kan klare," siger Michael Eising.

Tilbagekøbet kommer efter en lang periode med flotte resultater i Chemometec, der i alene i kalenderåret 2018 har opjusteret forventningerne fem gange.

Den seneste prognose for 2018/19 fra den 5. december lyder på en omsætning på 146-150 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 45-50 mio. kr.

Chemometec vil købe egne aktier for 10 mio 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier