MedWatch

Chemometec opjusterer efter fremgang i USA

Det går bedre end forventet hos Chemometec på især det amerikanske marked, hvorfor virksomheden nu løfter sine forventninger til årets omsætning og resultat.

Foto: Kevin Grønnemann/MedWatch

Mindre end en måned efter, at Allerød-baserede Chemometec fremlagde regnskab for første kvartal af det skæve regnskabsår 2018/19, opjusterer virksomheden sine forventninger.

Således lyder forventningerne til 2018/2019 nu på en omsætning på 146-150 mio. kroner mod senest udmeldt 131-137 mio., og et driftsresultat på i spændet fra 45-50 mio. kr mod tidligere 33-37 mio.

Det skyldes især positive tendenser på det amerikanske marked, hvor særligt forretningsområderne Life Science Research, cellebaseret immunterapi samt farmaceutisk produktions- og kvalitetskontrol er gået bedre end forventet, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Fremgangen giver sig til udtryk i flere solgte instrumenter og forbrugsvarer samt højere produktpriser.

Chemometecs adm. direktør Michael Eising forklarede i oktober til MedWatch, at Chemometec har været i stand til at hæve prisen på sit bedst sælgende produkt, celletælleren NC-200, i USA, hvor selskabet igennem længere tid har foretaget en salgsindsats over for især celleterapiselskaber, der kan benytte Chemometecs instrumenter til at holde øje med, at celleterapierne forløber som planlagt.

Kundelisten tæller blandt andet medicinalselskaberne Novartis og Gilead, som står bag de to godkendte CAR T-celleterapier Kymriah og Yescarta.

De terapier foregår ved, at man trækker immunceller ud af patienter og modificerer dem til at angribe kræft, hvorefter immuncellerne skydes tilbage i patienterne, og her er det vigtigt at sikre sig, at cellerne er modificeret ordentligt, og at de modificerede celler formerer sig som planlagt.

Chemometec-aktien stiger klokken 10.20 godt 11 pct efter tidligere på dagen at have stået til fald på cirka 2 pct.

Chemometec-konkurrent tilbagekalder 995 instrumenter på grund af livsfarlig fejl Chemometec brager frem igen: Løfter salget med 41 pct 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier