MedWatch

Linak-boss: Amerikansk handelskrig koster os 2 mio dollar

Amerikanske handelskrige med EU og Kina rammer blandt andet danske Linak, der har en fabrik i Louisville, Kentucky.

Præsident Donald Trump har indledt en handelskrig mod Kina og EU, og det koster blandt andre danske Linak dyrt. | Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix

Det koster dyrt for sønderjyske Linak, at den amerikanske regering har indledt handelskrige med både EU og Kina.

Linak, der blandt andet producerer udstyr til især hospitalssenge og andet hospitalsudstyr, er med en stor produktion i USA nemlig blevet hårdt ramt af blandt andet en straftold på materialer, skriver Dagbladet Børsen.

"Toldsatserne har virkelig stor indflydelse. De har kostet os 2 mio. dollar i ekstra omkostninger på bl.a. vores import af elektronik fra Kina, der er blevet pålagt told. Det gælder også det stål, vi importerer fra Europa," fortæller Søren Stig-Nielsen, adm. direktør for Linaks fabrik i Louisville, Kentucky, til avisen.

Ud over de øgede toldudgifter er virksomhedens udgifter til administraton også steget, da det kræver mange ressourcer og konsulenter at identificere de korrekte toldsatser.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier