MedWatch

Sydbank: Coloplast har fundet den helt rigtige afløser

Når Kristian VIllumsen til december overtager ledelsen i Danmarks sørste medicoselskab, så er det den helt rigtige mand, der sætter sig i stolen, vurderer Sydbank-analytiker.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Coloplast havde mere end tal med til investorerne, da medicoselskabet torsdag præsenterede sit regnskab for fjerde kvartal. Den administrerende direktør Lars Rasmussen træder nemlig efter ti år i hjørnekontoret tilbage for at blive bestyrelsesformand.

Den nye direktør bliver Kristian Villumsen, hidtil chef for Coloplasts kroniske forretning og ansvarlig for marketing og innovation, og det er den helt rigtige mand til posten, vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"Jeg synes, de får den helt rigtige CEO i Kristian Villumsen, som kender selskabet i forvejen, og som er dygtig kommunikativt. Jeg kan huske, at da jeg sad til selskabets kapitalmarkedsdag, der tænkte jeg under en af Villumsens præsentationer, at det ville være en meget værdig mand at udnævne til CEO efter Lars Rasmussen," siger senioranalytikeren.

Lars Rasmussen, som har været i Coloplast i 30 år, bliver dog en svær mand at erstatte. Han har nemlig været en "meget, meget stærk CEO", mener Søren Lønftoft Hansen.

"Coloplast har udviklet sig fra en lavmargin-forretning tilbage i 2007-2008 til at sætte fokus på omkostningsbesparelser og effektiviseringer og til nærmest at blive verdensmester til det inden for medico. Selskabet har fået en overskudsgrad, der er sektoren klart overlegen, samtidig med man har været i stand til at vokse mere end det generelle marked - i hvert fald for deres kroniske forretning," vurderer han.

Ændringen i direktørstolen træder i kraft 4. december, og dagen efter afholder Coloplast årets ordinære generalforsamling. Her genopstiller den nuværende bestyrelsesformand, Michael Pram Rasmussen, ikke.

I stedet bliver det Lars Rasmussen, der sætter sig for enden af bordet.

"Det er vigtigt, at der er nogle eksterne i bestyrelsen, som ikke nødvendigvis har haft deres gang i Coloplast. Men når det så er sagt, er det altid positivt med bestyrelsesmedlemmer, der er godt inde i selskabet og dets markeder," mener Søren Løntoft Hansen.

Lars Rasmussen vil prøve noget nyt: "Det er vemodigt, men det er jo mit valg" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier