MedWatch

GN-boss: Vi har modet til at blive ved med at øge priserne

Det nye apparat Resound Linx Quattro er så godt et produkt, at det retfærdiggør den prispræmie, det kommer med. Det mener GN Hearng-chef Anders Hedegaard.

Foto: /ritzau/Stine Bidstrup

Med lanceringen af Resound Linx Quattro har GN Hearing taget endnu et skridt opad på prisstigen i forhold til forgængeren Resound Linx 3D.

Planen er, at de to produkter skal sameksistere, men prisen for det nyeste produkt er 5-10 pct. højere end for Linx 3D, og dermed har det danske selskab placeret sig over alle andre aktører i markedet rent prismæssigt.

"I udviklingen af produktet så vi, hvor stærkt det var, og så gik vi ud og lavede alle mulige former for markedsresearch. Det laver vi selvfølgelig så objektivt som muligt, fordi vi også vil have de negative ting med," siger Anders Hedegaard, der er administrerende direktør hos GN Hearing, til Ritzau Finans.

"Vi kørte blandt andet en undersøgelse af, hvor meget kunderne er villige til at betale, hvis de får visse ekstra features. Der fik vi en bredt funderet overvældende positiv tilbagemelding," uddyber topchefen.

Skal bygge historie op

Ifølge ham handler det meget om at have modet til at hævde, at man har det bedste produkt på markedet, hvilket derfor også retfærdiggør en højere pris.

"Undersøgelserne pegede på, at vi faktisk kunne få en præmie af en anseelig størrelse, i forhold til det der er på markedet. Det handler om at få bygget en historie op om sådan et produkt, der er tilstrækkelig attraktiv. Hvis du ikke selv gør det, er der i hvert fald ingen, der gør det. Konkurrenterne vil forsøge at gøre det modsatte," siger Anders Hedegaard.

"Det er selvfølgelig meget dristigt at kreere en kategori med en præmie til markedet, når vi ikke er markedsleder. Den slags er normalt noget, man overlader til de store, og så kan vi andre kommer løbende bagefter. Men da vi ikke ser nogen andre gøre det, har vi taget det på os, fordi vi mener, at vi har et produkt, der kan retfærdiggøre det," uddyber topchefen.

Resound Linx Quattro er nu ude på 35 markeder på verdensplan, og udrulningen fortsætter resten af oktober.

Produktet kommer i to versioner - en med selskabets nye genopladelige batteriteknologi og en med standardbatterier.

GN lancerer nyt høreapparat i højeste prisklasse - aktien stiger 

GN-direktør om nyt høreapparat: ”Et flagskibsprodukt, der vil rykke ved markedet” 

Sydbank: GN leverer et velkomment modtræk til rivaler 

GN er langt fremme i Google-samarbejde om Android-streaming 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier