MedWatch

Brancheforening: Central økonomistyring sætter medicinsk udstyr skakmat i værdibaseret indkøb

Værdibaseret indkøb er en vanskelig størrelse, fordi princippet flugter dårligt med den centrale økonomistyring af sundhedsområdet, mener Medicoindustrien, der gruer for, at den kommende sundhedsreform kan betyde, at det værdibaserede mind-set går trænge tider i møde.

Med den kommende sundhedsreform risikerer livet for et værdibaseret mind-set i sundhedsvæsenet at gå trænge tider i møde, mener Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien. | Foto: Medicoindustrien

Det værdibaserede mind-set har vanskelige kår, skønt det set med industriens øjne er eneste vej frem til et mere effektivt fungerende sundhedsvæsen i økonomisk balance – uden at dette skal skabes gennem produktivitetsmål.

Det mener Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien, i kølvandet på en ny kortlægning af indkøbspraksisser i den danske sygehussektor, som Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, står bag, hvori der tegner sig et billede af værdibaseret indkøb som en fremtidsudsigt snarere end en aktuel mulighed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier