MedWatch

Brancheforening: Central økonomistyring sætter medicinsk udstyr skakmat i værdibaseret indkøb

Værdibaseret indkøb er en vanskelig størrelse, fordi princippet flugter dårligt med den centrale økonomistyring af sundhedsområdet, mener Medicoindustrien, der gruer for, at den kommende sundhedsreform kan betyde, at det værdibaserede mind-set går trænge tider i møde.

Med den kommende sundhedsreform risikerer livet for et værdibaseret mind-set i sundhedsvæsenet at gå trænge tider i møde, mener Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien. Foto: Medicoindustrien

Det værdibaserede mind-set har vanskelige kår, skønt det set med industriens øjne er eneste vej frem til et mere effektivt fungerende sundhedsvæsen i økonomisk balance – uden at dette skal skabes gennem produktivitetsmål.

Det mener Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien, i kølvandet på en ny kortlægning af indkøbspraksisser i den danske sygehussektor, som Vive, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, står bag, hvori der tegner sig et billede af værdibaseret indkøb som en fremtidsudsigt snarere end en aktuel mulighed.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier