MedWatch

NICE indskærper anbefalinger på Coloplast-områder: Prøv fysisk træning først

Det engelske prioriteringsinstitut NICE har udsendt en meddelelse til landets læger, som understreger, at kvinder skal tilbydes fysisk træning og andre ikke-invasive behandlinger mod stressinkontinens og nedsunkent underliv.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Kvinder med stressinkontinens eller nedsunkent underliv skal tilbydes fysioterapi og andre ikke-invasive behandlingsformer, før de får tilbudt operationer med blandt andet Coloplasts produkter.

Sådan lyder meldingen fra det engelske prioriteringsinstitut NICE, der har indskærpet pointen over for Englands læger i en meddelelse på sin hjemmeside.

Coloplast producerer blandt andet transvaginale net til behandling af nedsunkent underliv samt slynger til behandling af stressinkontinens hos kvinder.

Før den type produkter kommer i tale, skal læger tilbyde deres patienter ikke-invasive behandlinger i form af fysisk træning, livsstilsændringer samt medicinske eller hormonelle behandlinger, skriver NICE.

"Vores uafhængige rådgivningskomité har set på en række evidens for behandlinger mod inkontinens og nedsunkent underliv hos kvinder, og har udarbejdet en række detaljerede anbefalinger," skriver NICE's adm. direktør Sir Andrew Dillon i meddelelsen.

"Her er det vigtigt, at vores anbefalinger tilbyder kvinder en række behandlingsmuligheder, som ikke involverer brugen af kirurgiske net," skriver han videre.

Amerikaner får grønt lys til sagsanlæg mod Coloplast om penisimplantat

Coloplast-konkurrent grillet for sine transvaginale net på amerikansk tv

Coloplast-boss ser problemprodukt som sikkert trods nyt forbud 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier