MedWatch

William Demant får millionbøde i Australien for vildledende reklamer

Høreapparatskoncernen William Demant står til at få en bøde på 11,5 mio. kr. for at have vildledt australske kunder.

Foto: WDH, PR

William Demant står over for en bøde på samlet 2,5 mio. australske dollar, svarende til ca. 11,5 mio. kr., efter at selskabets virksomheder i Australien har erkendt at have vildledt kunder i en række avisannoncer.

Det er datterselskaberne Oticon Australia og Sonic Innovations, som er kommet i de australske konkurrence- og forbrugermyndigheders søgelys for at have afgivet forkerte og vildledende oplysninger til kunderne i en række avisannoncer, 85 i alt, i perioden juni til november 2017.

Det fremgår af en meddelelse fra Australian Competition and Consumer Commission (ACCC), som oplyser, at Oticon og Sonic solgte mere end 10.000 enheder af de annoncerede høreapparater, Oticon Ria2 og Sonic Cheer20, gennem et statsligt støtteprogram for gratis høreapparater.

"Reklamer for høreapparater har en kraftfuld effekt på købsbeslutninger. Annoncer skal være præcise og sandfærdige, især taget i betragtning at mange købere kan være sårbare på grund af deres alder," udtaler ACCC's kommissær Sarah Court i en pressemeddelelse.

Typisk er de ældre, som får gratis høreapparater gennem det statslige program, i slutningen af 70'erne.

I avisannoncerne fremgik det fejlagtigt, at pensionister skulle tage en gratis høretest inden en vis dato for at kunne opnå ret til gratis høreapparater under det offentlige støtteprogram, selv om en sådan deadline ikke eksisterede.

Desuden lod annoncerne forstå, at høreapparaterne gratis kunne anvendes sammen med tv-apparater eller mobiltelefoner, selv om virksomhederne tog ekstra betaling for det nødvendige udstyr. Derfor skal Oticon og Sonic også refundere penge til de kunder, som har betalt for ekstra udstyr til brug sammen med høreapparaterne.

Endelig kunne man i annoncerne læse sig til, at man med høreapparaterne ikke længere ville gå glip af samtaler, og det kritiseres, da det ifølge myndighederne er afhængigt af den individuelle brugers høretab.

ACCC skriver i sin meddelelse, at torsdagens afgørelse er en udløber af en større undersøgelse af praksis i sektoren, og at man forventer yderligere afgørelser vedrørende andre udbydere inden for kort tid.

Afgørelsen skal endeligt godkendes af en domstol.

Topprodukt sikrer stærk start på året for William Demant

William Demant går mod trenden i jagt på fortsat vækst

William Demant justerer forventningerne

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier