MedWatch

Novartis trækker øjenimplantat tilbage på verdensplan efter unormal celledød

Schweiziske Novartis hiver nu et øjenimplantat totalt af markedet, fordi et sikkerhedsstudie har vist, at implantatet fører til unormal høj celledød i øjet. Implantatet blev godkendt i EU for halvandet år siden. 

Foto: Rafiq Maqbool/AP/POLFOTO/arkiv

Novartis har gennem sit medicoselskab Alcon, som fremstiller udstyr til optometrister, trukket et øjenimplantat tilbage på global plan, fordi et femårigt sikkerhedsstudie efter lanceringen af produktet har vist alarmerende resultater.

Det skriver Novartis i en pressemeddelelse.

Alcons øjeimplantat Cypass Micro Stent blev godkendt i USA i 2016 og EU i 2017, men et efterfølgende sikkerhedsstudie har vist, at implantatet fører til unormal høj celledød i øjet.

Øjeimplantatet blev brugt til at behandle grøn stær ved at udvide en afløbskanal i øjet og på den måde dræne overflødig væske og sænke trykket i øjet.

Novartis og Alcon beder nu kirurger om at undlade at benytte Cypass Micro Stent fremover og sende ubrugte implantater retur.

Samtidig vil selskabet nu gå i dialog med øjenlæger om, hvordan patienter, der allerede har fået implantatet, skal monitoreres og behandles fremover.

"Vi mener, at tilbagetrækkelsen af Cypass Micro Stent fra markedet er i patienternes bedste interesse, og at det er det rigtige at gøre," skriver Alcons medicinske chef Stephen Lane i pressemeddelelsen.

Han siger også, at Novartis og Alcon nu vil tale med FDA om, hvorvidt implantatet kan genintroduceres til markedet med eventuelle nye forbehold.

Myndigheder opdager forurening hos endnu en producent af blodtryksmiddel

Tilbagekaldelse af blodtryksmiddel breder sig: Endnu en fabrik er forurenet

Lægemiddelstyrelsen tilbagekalder blodtryksmedicin fra blandt andet Orifarm 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier