MedWatch

Ambu lægger hektisk morgen bag sig - aktien nærmer sig status quo

Efter en regnskabsmorgen, hvor Ambu-aktien blev sendt ned med op mod 12 pct. af skuffede investorer, har aktien nu stort set indhentet det tabte.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

En dukkert af de helt store truede de forvænte Ambu-aktionærer torsdag morgen, men allerede efter en times handel er Ambu-aktien vendt tilbage mod overfladen og ligger kun en smule lavere.

Et indledende fald på næsten 13 pct. er ved 10.30-tiden svundet kraftigt ind. Ambu handles bare 1,9 pct. lavere i 258,60 kr., og har fået en opsigtsvækkende rundtur på børsen, hvor aktien lige efter klokken 10 endda lå i et lille plus.

Ambu-aktien faldt som en sten fra morgenstunden, selv om regnskabet for tredje kvartal viste kraftig vækst og indeholdt en opjustering. Problemet var, at markedet havde stilet endnu højere.

"Underliggende viser regnskabet et selskab i fremragende form med 17 pct. organisk vækst og 16 pct. EBIT-vækst. Men der var bare meget høje forventninger sat op til selskabet, og dem kommer de ikke helt i mål med," sagde analytiker Morten Larsen fra ABG Sundal Collier til Ritzau Finans.

Estimater indsamlet af Bloomberg News viser, at fem analytikere i gennemsnit sætter næsen op efter en EBIT-margin på 22,5 pct. i 2017/18 - det vil sige højere end selskabets opjusterede prognose på 21-22 pct.

Den voldsomme kursreaktion på regnskabet kommer efter en lang periode, hvor Ambu stort set ikke har kendt til modgang. Alene i år er aktien steget over 134 pct., og siden starten af 2015 er Ambu omtrent tidoblet i værdi.

Ambu-aktien falder markant efter regnskab 

Ambu opjusterer forventningerne for tredje gang  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier