MedWatch

Ambu-aktien falder markant efter regnskab

Et regnskab, som bød på endnu en opjustering fra det danske medicoselskab Ambu, har ikke begejstret investorerne, som fra morgenstunden sender aktien ned med 10-12 pct.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Mens Ambu torsdag morgen kunne fremlægge et kvartalsregnskab, der bød på endnu en opjustering fra det danske medicoselskab, så var indtjeningen i kvartalet ikke helt på linje med, hvad markedet havde forventet.

Det får fra morgenstunden aktien til at dykke med 10-12 pct.

Ambu er ellers gået fra succes til succes på aktiemarkedet gennem en lang periode, hvor kursen alene i år var steget med godt 135 pct. og over de seneste fem år med mere end 2500 pct. før dagens åbning.

Det skyldes dels, at Ambu gang på gang har kunnet fortælle markedet, at det gik bedre i forretningen, end man tidligere havde forventet. Men noget kunne tyde på, at det har skabt ualmidneligt store forventninger til selskabet. Og det er utvivlsomt i det lys, at man skal se morgenens skarpe reaktion.

Morten Larsen, analytiker i ABG Sundal Collier, siger også til Ritzau Finans, at markedets reaktion formentlig hænger sammen med, at medicoselskabet ikke har kunnet leve op til markedets høje forventninger.

"Underliggende viser regnskabet et selskab i fremragende form med 17 pct. organisk vækst og 16 pct. EBIT-vækst. Men der var bare meget høje forventninger sat op til selskabet, og dem kommer de ikke helt i mål med," siger Morten Larsen til Ritzau Finans.

For nylig sagde Leonhardt Pihl, den afgående formand for Dansk Aktionærforening, til MedWatch, at man bestemt ikke var begejstret over Ambus måde at guide på over for markedet, hvor man udefra set har opstillet lige lovligt konservative mål for så senere at opjustere.

"Som forening har vi den holdning, at vi gerne vil have retvisende og fyldestgørende information. Vi synes ikke, at det er en særlig god praksis, at en ledelse mere eller mindre permanent og helt regelmæssigt er nødt til at gå ud og sige, at vi var alt for konservative i sidste kvartal, og at vi derfor nu opjusterer," lød det fra Leonhardt Pihl.

Med torsdagens opjustering er det ottende gang siden 1. januar 2016, at Ambu har foretaget en opjustering.

Ambu opjusterer forventningerne for tredje gang  

Aktionærer kritiserer Ambus "alt for konservative" mål - har opjusteret syv gange på tre år 

Ambu-direktør om investorturné: "Jeg havde 85 møder på fem dage i seks byer" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier