MedWatch

Sydbank: GN leverer et velkomment modtræk til rivaler

Investorerne belønner mandag eftermiddag GN Group for nyheden om et nyt premium plus-høreapparat, som ifølge Sydbanks Morten Imsgard er "et velkomment modtræk" til rivalen William Demant.

Foto: Sydbank PR

Investorerne reagerer positivt på det nye produkt, som GN Hearing mandag har annonceret, der blandt andet skal tage kampen op med det storsælgende Oticon Opn, som konkurrenten William Demant har på markedet.

"Jeg tror, at aktiemarkedet reagerer positivt på timingen. De fleste markedsdeltagere havde nok først ventet, at vi skulle ind i starten af 2019, før der for alvor kom nye high-end-løsninger fra GN Hearing," siger senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

Han kalder det samtidig et vigtigt modtræk i konkurrencen, hvor rivalen William Demant har stor succes med sit premiumapparat Oticon Opn.

"William Demant har utrolig stor succes med Oticon Opn, som jo virkelig har flyttet markedsandele og givet dem en bedre konkurrenceposition på mange markeder. Det er for investorerne nok også et velkomment modtræk fra GN, som for alvor melder sig tilbage ind i kampen igen om at have absolut de bedste høreapparater på markedet," vurderer Morten Imsgard.

GN-aktien ligger mandag ved 13.30-tiden 2,1 pct. højere i 311,60 kr. efter lanceringen af den nye model, der går under navnet Resound Linx Quattro og ifølge GN selv er verdens første høreapparat i "premium-plus"-klassen.

GN praler også af, at Linx Quattro kommer med markedets bedste genopladelige batteritid. Blandt andet kan det ifølge GN holde i 24 timer, selv om det streamer i halvdelen af tiden. Uden streaming kan det holde 30 timer, når det er fuldt opladt.

Linx Quattro-serien, der bygger videre på Resound Linx 3D-teknologien og 2,4 GHz-platformen, bliver lanceret i slutningen af august. Apparatet tilbydes både med genopladelige og udskiftelige batterier og kun i et nyt "premium-plus"-prisleje, uden at GN dog specificerer, hvor dyrt det er.

"Det er ikke nødvendigvis et produkt, som skal overtage fra Resound Linx 3D. Det er et produkt, som man forsøger at placere på et endnu højere prispunkt," tilføjer Morten Imsgard.

I forhold til teknologien siger han, at den bygger på en ny chipplatform, hvilket giver noget forbedrede muligheder i høreapparatet til at skabe et så godt lydbillede som muligt.

"Det er også væsentligt, at de får integreret en løsning med genopladelige batterier, som er et af de punkter, hvor konkurrenterne har været først ude af startblokken, og GN måske har haltet," vurderer Sydbank-analytikeren.

GN lancerer nyt høreapparat i højeste prisklasse - aktien stiger 

Mere fra MedWatch

EU-lande blåstempler nye beføjelser til agentur

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, får nu nye muskler til kontrol og netværksopbygning i kampen mod fremtidens epidemier. ”Dagens aftale er lig med state-of-the-art overvågning,” siger EU-topfolk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier