MedWatch

Ambu-direktør: Vi kan tidoble salget

Medicovirksomheden Ambu kan gå gyldne tider i møde, vurderer topchef Lars Marcher efter en analyse fra investeringsbanken JPMorgan er nået til samme konklusion.

Foto: Stine Bidstrup

Medicovirksomheden Ambu, der er en af højdespringerne på fondsbørsen i København, kan muligvis stå over for en markant fremgang med en tidobling af toplinjen.

Det fortæller topchef Lars Marcher til Dagbladet Børsen. Det er i første omgang investeringsbanken JPMorgan, som venter, at Ambu kan tidoble sit salg frem mod 2025 til knap 23 mia. kr. fra næsten 2,4 mia. kr. i seneste regnskabsår. Hvis Ambus egne forventninger om en vækst på 13-15 pct. om året frem til 2020 holder stik, så vil selskabet nå cirka 4 mia. kr. det år, hvorfor der er lagt i kakkelovnen til en markant udvikling i årene derefter.

JPMorgan regner også med en markant fremgang i lønsomheden til en driftsmargin, målt på EBIT, på 50 pct., skriver Børsen.

"Vi har kun kradset i overfladen, og det er rigtigt, som JPMorgan siger, at den acceleration, der skal komme i markedet, kommer fra 2020 og indtil 2025, 2030. Det er dér, hvor der virkelig kommer en form for effekt," siger Lars Marcher, administrerende direktør i Ambu, til Børsen.

Det er markedet for endoskoper, som samlet udgør 650 mia. kr., når hele værdikæden regnes med, der skal levere væksten, da Marcher vurderer, at 80 pct. af markedet for endoskoper om ti år vil være konverteret til engangsendoskoper, som Ambu satser på.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier