MedWatch

Bank of America roser to danske medicoselskaber - og tvivler på et tredje

Den amerikanske storbank Bank of America Merrill Lynch er begyndt at udgive aktieanalyser af Coloplast, GN Store Nord og William Demant, og banken giver de tre selskaber forskellige vurderinger.

Jens Henrik Daugaard/Ritzau
Bank of America Merrill Lynch har indledt dækning af Coloplast, GN Store Nord og William Demant. Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau

Bank of America Merrill Lynch har indledt dækning af de danske medicoselskaber Coloplast, GN Store Nord og William Demant med sidstnævnte som favoritten.

William Demant Holding får nemlig anbefalingen "køb" af banken.

"Vi tror, at William Demant kan overraske positivt i regnskabet for første halvår på grund af kundernes tendens til at købe dyrere produkter," skriver analytikerne fra Bank of America Merrill Lynch.

Ifølge analytikerne ser aktien i William Demant ikke billig ud ved første øjekast, når man tænker på de udfordringer, som høreapparatbranchen står over for med øget onlinesalg og i detailbutikker.

Alligevel ser analytikerne en positiv effekt på 10 pct. fra kundernes lyst til at købe dyrere produkter ud fra udviklingen siden årsskiftet. Det kan betyde en højere EBIT-margin ved aflæggelsen af halvårsregnskabet for WDH, og det kan få aktien yderligere op.

Banken sætter kursmålet for aktien til 297 kr., mens den onsdag midag koster 275 kr.

Ris til GN

Til gengæld får GN Store Nord den negative anbefaling "underperform", viser notatet.

"Der er risiko for, at selskabet ikke når forventningerne om den organiske vækst på mere end 6 pct. i Hearing efter lidt lavere vækst i første kvartal og annualiseringen af Linx 3D-lanceringen," skriver analytikerne.

Analytikerne sætter et kursmål på 234 kr., mens aktien onsdag middag lå i kurs 290.

Coloplast får god omtale

Coloplast får den lunkne anbefaling "neutral," men alligevel får selskabet masser af ros med på vejen fra analytikerne i Bank of America Merrill Lynch.

Begrundelsen lyder nogenlunde, at Coloplast er et glimrende selskab, men at investorerne allerede har spottet potentialet, så derfor er der ikke meget gevinst at hente i aktien.

"Vi mener, at Coloplast er en meget veldrevet virksomhed, skriver bankens analytikere, der ser god salgsmomentum fra Sensura Mio Concave-stomiposen og fra de amerikanske fællesindkøbsorganisationer.

"Men med en svær værdisætning og aktien tæt på det højeste i ti år har vi svært ved at se en "upside" herfra," fortsætter analytikerne.

Bank of America Merrill Lynch foretrækker dog Coloplast-aktien i en sammenligning med konkurrenten Convatec, blandt andet fordi det danske selskabs aggressive vækstsats kan tvinge Convatec ud i investeringer, der bliver dyre på den korte til mellemlange bane.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier