MedWatch

Ambus rekordsættende aktiestigning forduftede på en dag

Opdateret kl. 11:38: Det nykårede C25-selskab Ambu satte kursrekord onsdag, da Lars Marcher talte aktien op over for europæiske investorer, men torsdag var hele den rekordsættende stigning væk igen. Nedturen ser ud til at fortsætte fredag.

fald faldende nedtur dyk nedgang kurs
Foto: Colourbox

Tilværelsen som nyt C25-selskab kan være lidt af en rutsjebanetur. Det må Ambu sande, efter at hele den rekordsættende aktiestigning, som selskabet kunne bryste sig med onsdag, forsvandt i løbet af torsdagen. Og nedturen ser ud til at fortsætte fredag.

Onsdag steg Ambus aktie ellers 9,2 pct. fra kurs 218 til 236, og en række aktiehandlere stod i første omgang uden forklaring på himmelflugten. Senere fortalte Ambus topchef Lars Marcher, at han havde været på roadshow i Europa for at tale selskabet op over for udenlandske investorer.

Stigningen betød, at Ambu satte ny kursrekord.

Men torsdag faldt Ambus aktie så med 10,2 pct. til kurs 212, og dermed var den rekordsættende stigning fra dagen forinde pist borte.

Og de turbulente dage ser ud til at fortsætte for medicoselskabet, som trådte ind i det danske eliteindeks ved ugens begyndelse.

Fredag falder Ambus aktie yderligere 4,3 pct. og lå omkring kl. 11:30 i kurs 203.

Ambu kan fortsat bryste sig af at være Danmarks bedste life science-aktie målt på femårssigt. Aktien er steget 2250 pct. på fem år, og 90 pct. alene siden 1. januar.

Opdatering kl. 11:38: Fredagens kurs opdateret med nyere tal.

Ambu sætter kursrekord - Lars Marcher taler aktien op på salgsturné

Ambu slutter sig til børseliten i C25: "En fantastisk bedrift"

Forsiden lige nu

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Life science-klynger går sammen i nationalt netværk

Fire regionale erhvervsklynger og to innovationsnetværk går sammen med fem universiteter om at styrke det nationale samarbejde om udvikling og test af sundheds- og velfærdsteknologier. Industrien er skeptisk, mens regionernes formand hilser tiltaget velkomment.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier