MedWatch

Ambu sætter kursrekord - Lars Marcher taler aktien op på salgsturné

Opdateret kl. 15:30: Aktien i medicoselskabet Ambu stiger onsdag med 10 pct. til en kursrekord, efter at adm. direktør Lars Marcher på en salgsturné over for europæiske investorer har skabt opmærksomhed om selskabet.

Lars Marcher, adm. direktør i Ambu, har haft held med at tiltrække investorer på et roadshow i Europa. | Foto: Medicoindustrien

Der er rift om at købe aktier i Ambu onsdag, hvor aktien er steget 10 pct. og dermed har sat kursrekord.

Årsagen er, at adm. direktør Lars Marcher lige nu er på et roadshow der favner Frankfurt, Zürich, Geneve, Bruxelles, Amsterdam og Paris, skriver Finans.dk, der har talt med topchefen.

Her har han lykkedes med at skabe opmærksomhed om Ambu-aktien over for en række investorer, efter at Ambu mandag blev en del af det danske eliteindeks for aktier, C25.

"Jeg er på roadshow nu her, og møder selvfølgelig en masse investorer, der allerede er i aktien. Men jeg møder også mange nye, der for første gange har mulighed for at købe os, fordi vi er blevet en del af C25-indekset. Der er mange investorer, hvis regler kræver, at du er en del af et eliteindeks, før de må købe aktien, så jeg tror, der kommer en del ind i aktien derfra," siger Lars Marcher til Finans.dk.

Hos Nordnet spekulerer investeringsøkonom Per Hansen desuden på, om kursstigningen kan skyldes, at der er en shortsælgere - en investor, som har satset penge på, at Ambu vil falde i værdi - som nu trækker sig ud af sit væddemål.

"Mon ikke det er den britiske kapitalfond Parvus, som strækker våben og erkender, at det har været en meget dyr fornøjelse at spekulere i og tro på kursfald," spørger Per Hansen i et notat.

Han peger på, at Parvus alene i juni har reduceret sit såkaldte shortsalg af fire omgange til senest 0,55 pct. af aktiekapitalen.

"Det virker realistisk, at det er Parvus, som reducerer yderligere, al den stund at der ikke er andre synlige årsager til den store aktiestigning i dag," siger Per Hansen.

Når man shortsælger en aktie, låner man aktier og sælger dem i håb om, at de senere kan købes til en lavere kurs og afleveres tilbage til ejeren, hvorved man så kan score forskellen som gevinst. I nogle tilfælde brænder shortinvestorerne dog nallerne, og må købe aktierne tilbage til en højere pris, og dermed konstatere et tab.

Ambu debuterede mandag i C25-indekset, men faldt ved den lejlighed med 0,6 pct., inden det tirsdag gik fremad, og aktien steg med 2,4 pct.

Opdatering kl. 15:30: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at aktiehandlere ikke havde noget godt bud på, hvorfor Ambus aktie steg onsdag. Efterfølgende har Lars Marcher forklaret stigningen. Artiklen er derfor opdateret, så den reflekterer forklaringen.

Ambu slutter sig til børseliten i C25: "En fantastisk bedrift" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier