MedWatch

Oticon Medical: Udskiftning af lydprocessor er langt - går efter nye markeder

William Demant-selskabet Oticon Medical er i fuld gang med at skifte en lydprocessor i sine cochlear-implantater på flere markeder, og en amerikansk ansøgning forventes indleveret næste år, siger adm. direktør Jes Olsen.

Jes Olsen, direktør Oticon Medical

William Demant Holdings kirurgiske division, Oticon Medical, der laver benforankrede høreløsninger og cochlear-implantater, er fint i gang med at ombytte selskabets lydprocessor Neuro 1 til Neuro 2 hos patienterne.

Selskabet har skiftet 80 pct. af de, der kan skiftes nu. Det fortæller Jes Olsen, der er administrerende direktør i Oticon Medical, til Ritzau Finans i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

"Vi har skiftet 80 pct. af dem, vi kan skifte nu. Resten er bundet til Neuro 1, fordi Neuro 2 måske ikke er tilgængelig lokalt, det kan eksempelvis være, fordi den ikke er godkendt på markedet endnu," siger Jes Olsen.

Selskabet overtog i foråret 2013 franske Neurelec og gik ind på markedet for cochlear-implantater, derfor kan selskabet tilbyde en 100 pct. danskudviklet implantatløsning. William Demant har tidligere end forventet fået fuld godkendelse i Frankrig.

"Nu skal vi ikke give patienten en Neuro 1, og så efter tre måneder skifte den til Neuro 2. Det har kørt sådan indtil videre, og faktisk havde vi forventet, at vi skulle have gjort sådan indtil efteråret. Med fuld godkendelse kan vi give Neuro 2 nu," siger Jes Olsen.

Oticon Medical har Neuro 1 på markedet, hvor selskabet selv har udviklet selve implantatet, men med den nye lydprocessor har selskabet en samlet pakke til brugerne, som ventes at kunne bidrage pænt til væksten i det i forvejen kraftigt voksende forretningsben.

FDA-ansøgning i 2019

Neurelec, som selskabet overtog, havde historisk set stor koncentration omkring fransktalende markeder. Der har ikke været fokus på engelsk eller fransktalende markeder. Derfor har selskabet også begrænset adgang til flere store markeder.

På det amerikanske marked har selskabet endnu ikke fået godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), men selskabet har 56 patienter i et FDA-studie. Studiet kører ikke i USA, men i Danmark og i Canada.

"FDA har som et af få tilfælde godkendt, at vores kliniske studie køres uden for USA. Det er en kæmpe fordel for os, fordi vi kan køre studiet på centre, der kender os i stedet for centre, der ville være nye for os, som amerikanske centre ville være. Det fremskynder processen," siger Jes Olsen.

Han regner med, at kunne indlevere den endelige ansøgning i sommeren 2019, mens han tilføjer, at den endelige godkendelse tidligst kommer, et halvt år efter ansøgningen er modtaget. Derudover er målet at komme ind på flere store markeder.

"Det, vi arbejder på nu, er at komme ind i Tyskland, der er det næststørste marked for cochlear-implantater målt på værdi. Vi arbejder på at komme ind i USA og England, det er der, hvor vores udfordringer og indsats ligger nu," siger Jes Olsen og tilføjer, at Kina er et mål senere hen.

Jes Olsen fortæller, at selskabet indtil nu har skiftet over 500 lydprocessorer, men at der stadig mangler at blive skiftet over 1000, og at ingen af patienterne, der har fået Neuro 2, ønsker at gå tilbage til Neuro 1.

Oticon Medical-chef: Ny teknologi skal bruges i andre implantater på sigt

Oticon Medical er klar med nyt implantatsystem

William Demant-direktør: Fremtidens høreapparat er på internettet

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier