MedWatch

Virogates går på børsen i København

Selskabet Virogates håber at rejse op mod 75 mio. kr. via en notering på First North i København. Pengene skal sætte fart på den forestående lancering af en test, der kan måle inflammationniveauer i blodprøver på 20 minutter.

Foto: DALHOFF CASPER

Birkerød-selskabet Virogates har mandag morgen meldt sin ankomst på den københavnske børs, hvor selskaber senere på sommeren vil lade sig notere på First North-børsen.

Målet er at rejse mellem 60 og 75 mio. kr, hvoraf 53,7 mio. kr. på forhånd er sikret via tilsagn fra skandinaviske ankerinvestorer, herunder Vækstfonden, der har tegnet sig fra 7 mio. kr.

Selskabet har udviklet en test, suparnostic, der kan måle inflammationsniveauer i blodprøver på ca. 20 minutter, og som skal hjælpe akutmodtagelser med hurtigt at vurdere, om patienter har alvorlig sygdom og skal indlægges, eller om de kan behandles hjemmefra.

"Vi har påbegyndt vores kommercielle udrulning i Europa, og hospitaler i flere lande afprøver vores produkt i de daglige beslutningsprocesser ved indlæggelser og hjemsendelser fra akutafdelinger. Vi vil gerne øge tempoet i kommercialiseringen markant, og vores mål er at have 40 hospitaler som betalende kunder og være cash flow positive ved udgangen af 2020," siger adm. direktør Jakob Knudsen i en meddelelse.

"Nu inviterer vi nye aktionærer med på rejsen, og vi er stolte over, at både eksisterende og nye investorer har givet tilsagn om at deltage i udbuddet," tilføjer han.

I forbindelse med børsnoteringen udsteder Virogates op til 824.175 stk. nye aktier á 91 kr.

Cash flow-positiv i 2020

Testen har været 17 år undervejs, siden selskabets medstifter Jesper Eugen-Olsen opfandt den på Hvidovre Hospital. På den tid har Virogates udgivet 500 artikler i videnskabelige tidsskrifter og foretaget 300.000 blodprøver.

Netop Hvidovre Hospital er da også i dag selskabets største kunde, men målet er ved udgangen af 2020 af have 40 betalende hospitaler på kundelisten. Det skal samtidig medvirke til, at selskabet til samme tid vil være cash flow-positiv.

I 2017 fik ViroGates en omsætning på DKK 2,4 mio. og et driftsunderskud på DKK 7,7 mio. I første kvartal 2018 blev omsætningen DKK 0,6 mio. og driftsunderskuddet DKK 2,7 mio.

Største aktionær er Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen, der forud for noteringen ejer 29,08 pct. af selskabet og i forbindelse med selskabet skyder yderligere 8,2 mio. kr. i virksomheden i form af 4 mio. kr. i kontanter samt indfrielse af et konvertibelt lån til 4,2 mio. kr.

Ørige storaktionærer tæller Kim Ginnerup, bestyrelsesmedlem Lars Krogsgaard, videnskabelige direktør Jesper Eugen-Olsen, Peter Benson og Peter Vagn Jensen.

Hvis Virogates ender med at udstede det maksimale antal nye aktier, vil det betyde, at selskabet prissættes til 276 mio. kr.

Biotekselskab fra Birkerød ruller blodtest ud på europæiske hospitaler

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier