MedWatch

Familierne bag Widex står til at blive rigere end Mærsk-familien

Sammenlægningen onsdag mellem høreapparatskoncernerne Widex og Sivantos afslører, at de to ejerfamilier bag Widex er væsentligt mere formuende end hidtil anslået. Det gør ifølge Børsen, at de stiger på listen over Danmarks rigeste og overgår Mærsk-familiens formue.

Bag Widex står stifter og ejerfamilierne Tøpholm og Westermann, der med onsdagens fusion med Sivantos er blevet adskillige mlliarder rigere. | Foto: Widex

Hvis fusionen mellem Widex og Sivantos lykkes, vil familierne Tøpholm og Westermann, som ejer Widex, samtidig tage et hop på listen over landets rigeste familier.

Det skriver Børsen fredag.

Widex-familierne vil ved den mulige fusion få så stort et løft til deres formuer, at de vil overgå den formue, som Mærsk-familien efter A.P. Møller besidder.

Widex-familierne fik under forhandlingerne med Sivantos' ejere, EQT, skaffet sig en ejerandel på 48 pct. af den nye enhed, som endnu ikke officielt har fået et navn, men som er værdisat til 52 mia. kr.

Det svarer til en dansk ejerandel på rundt regnet 25 mia. kr., som familierne Tøpholm og Westermann skal deles ligeligt om, hvorfor deres aktieposter nu hver har en værdi af 12,5 mia. kr. 

Sidste år placerede Berlingske Business Tøpholm- og Westermann-familierne på henholdsvis 17.- og 18.-pladsen på listen over landets rigeste familier med en værdi på 7 mia. kr. og 6,8 mia. kr.

Går fusionen igennem – selskaberne venter stadig konkurrencemyndighedernes godkendelse – vil de fusionerede selskabers produkter på verdensplan udgøre ca. 29 pct. af salget til forhandlere.

Ejendomme og værdipapirer spæder yderligere til

Samtidig taler noget for, at aktivmassen hos Tøpholm og Westermann er vokset i værdi på det seneste, da globale værdipapirmarkeder er steget i værdi. Også udviklingen på det danske ejendomsmarked har været gunstig for ejerne af fast ejendom, som Tøpholm og Westermann har en hel del aktiver i, og de to ting tilsammen gør, at ejerfamilierne bag Widex formodentlig har formuer, der er blevet mindst 8 mia. kr. større, end da listen sidst blev beregnet. 

Med de ekstra penge på kontoen vil Widex-familierne derfor overhale flere af Danmarks rigeste – herunder familien Clausen fra Sønderjylland, der sidste år var nummer seks på listen over Danmarks top 100 rigeste med en formue på 13 mia. kr.

Familien Foss, der laver højteknologisk måleudstyr til fødevarebranchen, bliver også lagt på hjul med en bankbog, der rummer 12,3 mia. kr., ligesom altså Mærsk familien efter A.P. Møller gør det med shippingfamiliens 12,7 mia. kr. store formue.

Flere er blevet milliardærer på life science

Udover familierne Tøpholm og Westermann finder man på listen over landet rigeste i 2017 desuden en række andre prominente navne, som har skabt deres formue gennem den danske life science industri.

Blandt dem, der uden sidestykke har tjent flest penge i den sektor, er familien Louis-Hansen, herunder især Niels Peter Louis-Hansen, som har tjent sin formue gennem medicoselskabet Coloplast. Familien er samlet set den tredjerigeste i Danmark i 2017 med en formue på 38,7 mia. kr.

Og det ser i det hele taget ud til, at der er penge i den danske medicobranche.

Linak-ejer Bent Jensen kan ifølge Berlingskes liste kalde sig den niende rigeste enkeltperson eller familie i Danmark i 2017 med en formue på 12,3 mia. kroner.

Top-100-listen tæller herudover også navne som Familien Gunnersen Harboe, der blandt andet har opbygget sin formue gennem medicoselskabet Dako, Familien Terp-Nielsen, som arbejder inden for healthcare-området med produkter som bleer, bind og en række produkter på inkontinensområdet og familien Bagger-Sørensen, der står bag medicinalselskabet Fertin Pharma.

To af landets rigeste familier taber millioner på butikskæde

Her er de rigeste danskere i life science-sektoren

Høreapparatfamilier sælger københavnske luksuslejligheder for knap 1 mia. kr.

Hovedrige høreapparat-familier scorer overskud på 300 mio

Her er de rigeste folk i life science 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier