MedWatch

Coloplast-konkurrent grillet for sine transvaginale net på amerikansk tv

I det amerikanske tv-program 60 Minutes blev Coloplast-konkurrenten Boston Scientific søndag beskyldt for at fremstille transvaginale net af ustabilt, kinesisk plastik, som bliver nedbrudt i kroppen. Boston Scientific afviser anklagerne.

Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

De omdiskuterede transvaginale net, som blandt andet bliver produceret af Coloplast, er nu igen i skudlinjen, efter at det amerikanske, kulegravende tv-program 60 Minutes har rettet skarpt mod Coloplast-konkurrenten Boston Scientifics udgave af produktet.

I tv-programmet kritiserede en række læger og plastikspecialister Boston Scientifics transvaginale net, som ifølge anklagerne er fremstillet af ustabilt plastik importeret fra Kina, der nedbrydes i kroppen, og som ifølge en patient føles som at have en osteskærer i maven.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier