MedWatch

Analytiker: Stærk vækst trækker opjustering og kurshop hos Coloplast

Coloplast har i andet kvartal formået at overraske positivt med en stærkere end ventet vækst, selvom selskabet også må se sig hårdere presset af valutamodvind end forventet. Hud- og sårpleje er dog fortsat en udfordring for virksomheden.

Foto: Sydbank/PR

Medicoselskabet Coloplast overraskede positivt med sit regnskab for andet kvartal 2017/18 torsdag eftermiddag.

Her viste særligt den organiske vækst sig rigtig stærk, og for hele året opjusterer Coloplast også forventningerne til netop væksten.

Valutamodvind i blandt andet den amerikanske dollar og det britiske pund trak ned i de rapporterede tal, men det afgørende er den underliggende pæne vækst i forretningen, lyder vurderingen fra Sydbank.

"Det er baggrunden for den positive kursreaktion. Den underliggende vækst er bedre end ventet. Selv om det ligner, at der er en større negativ valutaeffekt end ventet, hvilket rammer de overordnede tal, kigger vi mest på den underliggende vækst, og den er rigtig stærk," siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Den organiske vækst i andet kvartal lød på 8 pct. mod en ventet fremgang på 7 pct. ifølge Ritzau Estimates.

Søren Løntoft Hansen peger på, at væksten er drevet af Coloplasts største division, stomi, men også af pæn fremgang i både urologi og kontinens.

I sidstnævnte ser Coloplast desuden nu en mindre negativ effekt fra patentudløbet på Speedicath-standardkatetre, hvilket er udslagsgivende for opjusteringen af forventningerne.

"Kontinens ser også godt ud, og så er der mindre effekter af patentudløbet, som også i høj grad driver opjusteringen," siger Søren Løntoft Hansen.

Tidligere har Coloplast oplyst, at patentudløbet ville påvirke med 100 mio. kr. i 2018, men nu forventer selskabet kun en negativ effekt på 50 mio. kr.

Kontinens havde i andet kvartal en organisk vækst på 8 pct. mod ventet 6,6 pct. blandt analytikerne. Også Urologi-divisionen klarede sig flot med en vækst på 9 pct. i andet kvartal mod ventet 7,3 pct.

Hud- og sårpleje er det sorte får

Lidt malurt i bægeret er der dog også for Coloplast, der igen måtte se sin hud- og sårpleje-division levere skuffende resultater efter stor negativ vækst i første kvartal.

Divisionen fik vendt det til en positiv en af slagsen i andet kvartal, men ikke nok til at tilfredsstille analytikerne.

Hud- og Sårpleje fik en organisk vækst på 3 pct. mod ventet 5,3 pct. blandt analytikerne ifølge estimaterne fra Ritzau Estimates. Omsætningen blev 533 mio. kr. mod ventet 556 mio. kr.

Resultaterne er stadig pressede af den nylige græske sundhedsreform og et generelt trægt marked.

"Hud- og Sårpleje er det sorte får i et ellers underliggende flot regnskab. Det er påvirket af en mere beskeden markedsvækst og effekterne af den græske sundhedsreform," siger Søren Løntoft Hansen.

Overordnet set hentede Coloplast i andet kvartal en omsætning på 4035 mio. kr. mod ventet 4036 mio. kr. blandt analytikerne. Driftsresultatet (EBIT) blev 1200 mio. kr. mod ventet 1218 mio. kr., men resultaterne er trukket ned af kraftig modvind fra valutaudsving.

For hele 2017/18 løfter Coloplast forventningerne til den organiske vækst, så der nu sigtes efter en fremgang på 7-8 pct. i lokale valutaer mod tidligere ventet 7 pct. I danske kroner er forventningerne til væksten løftet til cirka 6 pct. fra 5-6 pct.

Coloplast venter desuden stadig en overskudsgrad i faste valutakurser, EBIT-margin, før særlige poster på 31-32 pct., mens forventningen lyder på omkring 31 pct. i danske kr.

Coloplast-aktien stiger 4,7 pct. til 561,80 kr. efter regnskabet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier