MedWatch

Amplifon løfter udbyttet efter rekordår

Verdens største høreapparatforhandler har for tredje år i streg leveret rekordhøj omsætning og driftsresultat i 2017. Næsten en fjerdedel af overskuddet skydes tilbage til aktionærerne.

Den italienske høreapparatforhandler Amplifon, der sælger produkter fra både GN Hearing og William Demant Holding, kom flot ud af fjerde kvartal sidste år - og dermed også hele regnskabsåret.

2017 endte således med rekordhøje resultater for tredje år på stribe, når man måler på toplinjen og driften, og med et nettooverskud på over 100 mio. euro for hele regnskabsåret skruer Amplifon op for sit udbytte, der løftes med 57 pct. sammenlignet med 2016.

Samlet set foreslås der udbetaling af et udbytte på 11 eurocent per aktie - svarende til omtrent 24 pct. af overskuddet per aktie.

I fjerde kvartal isoleret set omsatte Amplifon for 364,2 mio. euro mod et salg på 329,2 mio. euro i samme periode året før. Det svarer til en fremgang på 10,7 pct.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) steg til 58,3 mio. euro fra 46,5 mio. euro i fjerde kvartal 2016, mens bundlinjen bød på et nettooverskud på 52,4 mio. euro mod 24,3 mio. euro et år tidligere.

Set over hele året var der også fremgang på alle poster, hvor omsætningen steg til 1266 mio. euro, mens EBIT blev løftet til 149,7 mio. euro, og nettooverskuddet sneg sig op i trecifret terræn med 100,6 mio. euro.

Opkøb trækker op

"2017 markerer det tredje år på stribe med rekordstor omsætning og EBITDA - og et historisk højt nettoresultat på over 100 mio. euro. Det er rekordresultater, der tillader os at foreslå et udbytte til vores aktionærer, der er 57 pct. højere end for 2016," siger Enrico Vita, der er administrerende direktør hos Amplifon, i regnskabet.

I fjerde kvartal var resultaterne trukket op af både stærk organisk vækst og også bidrag fra forskellige opkøb, oplyser det italienske selskab.

Amplifon har Europa som sit hovedmarked og sidder på knap 10 pct. af det globale marked inden for detailsalg af høreapparater. Selskabet sælger høreapparater fra knap 10.000 salgssteder i 22 forskellige lande på verdensplan.

Amplifon sælger høreapparater fra både William Demant Holding og GN Hearing, men sidstnævnte er den samlet set klart største leverandør til Amplifon på verdensplan - efterfulgt af EQT-ejede Sivantos, det tidligere Siemens Audiology.

Italiensk høreapparatforhandler stormer mod nyt rekordår 

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018 

Jyske Bank: Amplifons private label-træk kan presse priserne 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier