MedWatch

Oticon Medical-chef: Ny teknologi skal bruges i andre implantater på sigt

Ifølge Oticon Medicals adm. direktør skal William Demants nybrud inden for høreapparatsteknologi også overføres til selskabets implantatforretning, men der kommer til at gå nogle år endnu.

Jes Olsen, adm. direktør i Oticon Medical under William Demant. | Foto: William Demant

Med lanceringen af lydprocessoren Neuro 2 har Oticon Medical fået indarbejdet en væsentlig del af de seneste mange års udvikling på lydsiden fra William Demant Holdings høreapparater i sit cochlear-implantat.

Der er dog stadig et spring fra Neuro 2 til det danske selskabs topprodukt inden for høreapparater, Oticon Opn, der kører på Velox-produktplatformen.

Neuro 2 er nemlig baseret på forgængeren, Inium Sense, men på sigt skal alt nyudviklet teknologi også overføres til de kirurgiske produkter, hvor produktcyklussen også er noget længere, end tilfældet er for høreapparater.

Særligt når man kigger på selve den indopererede implantatdel, som Oticon Medical allerede har på markedet, er levetiden noget længere end de 2-3 år, et høreapparat kan holde sin nyhedsværdi på markedet.

"Typisk har implantatdelen en længere levetid end den eksterne del. Vores implantat er cirka halvandet år gammelt, så det er stadig at regne for et nyt implantat. Det betyder dog ikke, at der ikke kan komme varianter, for eksempelvis er vores udvalg af elektroder endnu ikke så stort," siger Jes Olsen, der er adm. direktør hos Oticon Medical, til Ritzau Finans.

"Men alt den teknologi, der udvikles i William Demant Holding, er udviklet med både høreapparater, benforankrede løsninger og cochlear-implantater for øje. Det betyder, at den teknologi kommer på implantater også, men det tager noget længere tid. Der kommer til at gå nogle år, før man ser Velox-baserede lydprocessorer," fortsætter han.

Han peger på, at der dog vil komme til at ske en del mindre opdateringer af Oticon Medicals implantatløsninger også i de kommende år.

Neuro 2 bliver til at starte med lanceret i primært Europa, hvorefter det skal udrulles til en stribe andre lande på globalt plan, hvor Oticon i forvejen er til stede.

Oticon Medical er klar med nyt implantatsystem

Oticon Medical-direktør: Implantatforretningen er en fantastisk industrihistorie 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier