MedWatch

Össur voksede støt i 2017 og forventer at holde dampen oppe

Årsregnskabet fra islandske Össur, der er børsnoteret i Danmark, bød på en omsætningsvækst på 5 pct. og et driftsoverskud på 103 mio. kr. Væksten fortsætter i 2018, forventer selskabet.

Foto: össur

Den islandske medicovirksomhed Össur, der er noteret på børsen i København, leverede fremgang i 2017, og fremgangen fortsætter i indeværende regnskabsår, forventer selskabet.

Det viser selskabets årsregnskab for 2017.

Selskabets organiske vækst landede på 5 pct., og omsætningen landede på 569 mio. dollar i 2017 mod 521 mio. dollar året før.

Driftsoverskuddet, ebitda, endte på 103 mio. dollar mod 98 mio. dollar året før.

Overskudsgraden - målt som ebitda i forhold til omsætningen - blev opgjort til 18 pct. mod 19 pct året før.

Slap uden om dollarsmæk

Össur blev ikke ramt nævneværdigt af den faldende kurs på den amerikanske dollar, som ellers i juli fik selskabet til at nedjustere, og som i denne regnskabssæson har plaget en række andre life science-selskaber.

Medicovirksomheden kan samtidig glæde sig over et nettooverskud, der landede på 58 mio. dollar mod 51 mio. dollar i 2017.

Össur venter i regnskabsåret i år en vækst, der ligner den fra sidste år men en organisk omsætningsvækst i lokal valuta på 4-5 pct. og en EBITDA-margin på omkring 19 pct.

Össurs aktie steg 3,8 pct. fra morgenstunden tirsdag på trods af et styrtdykkende aktiemarked, men dykkede senere på dagen ned til et fald på 5 pct.

Dollarens fald koster fortsat life science-selskaber dyrt

Össur ser besparelser i 2020 på 10 mio. dollar 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier