MedWatch

Skat på medicinsk udstyr i USA bliver suspenderet i yderligere to år

En ekstrabeskatning på salget af medicinsk udstyr i USA, som trådte i kraft igen fra årsskiftet, er nu blevet sat i bero frem til 2020. Det sker mindre end en uge før, de første betalinger skulle være faldet.

Foto: Pablo Martinez Monsivais

Da 2017 blev til 2018, trådte en omstridt skat på salg af medicinsk udstyr i USA endnu engang i kraft efter at have været sat i bero i to år. Men nu er den amerikanske medicoskat alligevel blevet sat ud af kraft i yderligere to år.

Det skriver First Word Medtech.

Som et led i den aftale, den amerikanske kongres netop har indgået for at kunne få genåbnet det lammede amerikanske statsapparat, er man nemlig også blevet enige om at suspendere medicoskatten indtil januar 2020.

De første betalinger fra den 2,3 pct. store skat på salg af medicinsk udstyr skulle ellers være faldet 29. januar, altså i starten af næste uge, skriver mediet. Den nye suspendering vil træde i kraft med retrospektiv virkning fra 1. januar 2018.

Beslutningen bliver ikke overraskende taget godt imod i medicoindustrien, som har været yderst kritiske overfor beskatningen.

"Vi bifalder kongressen for suspenderingen af medicoskatten. Suspenderingen giver os mulighed for at fortsætte med vores planer om at investere i mere innovative og banebrydende medicinske produkter, mens vi arbejder frem mod at få skatten helt fjernet," udtaler medicokæmpen Boston Scientifics topchef, Mike Mahoney, ifølge en pressemeddelelse fra selskabet.

Skatten blev oprindeligt indført i 2013 som et led i daværende præsident Barck Obamas såkaldte Affordable Care Act, også kaldet Obamacare, til stor utilfredshed for industrien, det republikanske parti og endda visse demokrater.

Den republikansk-ledede kongres suspenderede derfor skatten i både 2016 og 2017, og det var forventet, at den ville blive ophævet helt fra 2018 i forbindelse med Donald Trumps varslede tilbagerulning af Obamacare.

Men præsidentens ønske om at nedlægge sin forgængers arbejde på sundhedsområdet har vist sig lettere sagt end gjort, og i den skattereform, som Donald Trump fremlagde i slutningen af 2017, havde medicoskatten overlevet. Men nu er den altså igen sat i bero.

Medicoselskaber skal igen betale mere i skat i USA 

Boston Scientific har øget udenlandsk medarbejderstab efter medicoskats exit  

Amerikansk medicoskat står til at dø 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier