MedWatch

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Foto: PR

Diabetes-divisionen i den amerikansk storkoncern Johnson & Johnson kan muligvis snart komme på kinesiske hænder.

Ifølge Reuters har en række kinesiske selskaber således vist interesse i at overtage forretningsdelen i en handel, der kan løbe op i 4 mia. dollars, eller godt 24 mia. kr. Nyhedsbureauets informationer er blevet leveret af fem forskellige unavngivne kilder tæt på processen.

Blandt bejlerne til diabetesforretningen er investeringsselskabet China Jianyin Investment og selskabet Sinocare, som udvikler diagnostisk udstyr, biosensorer og blodsukkermålere.

J&J's diabetesforretning tæller selskabet Animas, der producere insulinpumper, Calibra Medical, der har udviklet en slags plaster til levering af insulin, og LifeScan, der laver blodsukkermålere.

Storkoncernen annoncerede for et års tid siden, at man ville evaluere mulighederne for de tre diabetesselskaber. Men i oktober besluttede man sig for at lukke ned for sin insulinpumpeforretning i USA og Canada, da det ikke var lykkedes at finde en køber.

Selskabet har tidligere sagt, at en af de strategiske muligheder, man ville kigge på, var et samlet salg af de tre datterselskaber.

"Evalueringen af potentielle strategiske muligheder for LifeScan og Calibra Medical er stadig i gang, og vi har ikke nogen udmelding om disse forretninger på nuværende tidspunkt," skriver J&J i en meddelelse til Reuters.

Nyhedsbureauet mener at vide, at koncernen har hyret Goldman Sachs til at hjælpe sig med frasalget, men banken har heller ikke ønsket at kommentere på sagen.

Johnson & Johnson lukker og slukker for insulinpumperne 

Insulet vil kapre J&J’s insulinpumpekunder 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier