MedWatch

Chemometec-chef: Fremgang i celleterapi førte til opjustering

Det er især Chemometecs eksisterende pipeline af celleterapiprodukter, der er skyld i, at Allerød-selskabet opjusterer sine forventninger.

ChemoMetec/PR

Chemometec, der udvikler analyseinstrumenter til celletælling, har haft så godt gang i forretningen i første halvår af regnskabsåret 2017/18, at selskabet torsdag har opjusteret forventningerne til hele året.

Selskabet lykkedes i første halvår med at klemme flere indtjeningskroner ud af omsætningen, og samtidig har der været lidt bedre gang i salget end ventet. Og den fremgang har været temmelig bredt funderet rent geografisk, mens det særligt er kerneprodukterne inden for celleterapi, som har vist gode takter.

"Det er gået bedre, end vi havde forventet. Det, der trækker, er vores eksisterende pipeline af celleterapiprodukter, der begynder at gå rigtig godt. Det er jævnt fordelt over det hele, men de ting, vi sætter gang i, virker," siger Michael Eising, der er adm. direktør hos Chemometec, til Ritzau Finans.

"Vi kommer med halvårsregnskab i starten af februar, men nu har vi haft lidt tid til at sidde og kigge lidt på pipelinen, og hvad vi har nået i første halvår. Og så syntes vi, at det nok var en god idé lige at gå ud at opjustere og præcisere, hvor vi er henne," uddyber direktøren.

Satser benhårdt på life science

Han peger på, at det særligt er i kerneforretningsområdet life science og biotek/farma, der er blevet arbejdet hårdt i første halvår.

"Vi satser benhårdt på det, fordi vi har rigtig godt fat i det marked. Der sker så mange ting hele tiden, så vi har brugt rigtig meget energi på at fastholde og udvide vores aftryk på det område," siger Michael Eising.

Chemometec venter efter opjusteringen et driftsresultat (ebitda) på 12-18 mio. kr. i hele 2017/18 mod den tidligere prognose om 5-15 mio. kr. Omsætningen ses nu lande i den høje ende af det tidligere udmeldte interval på 97-103 mio. kr.

Chemometecs aktie steg 11,9 pct., efter at opjusteringen blev annonceret torsdag.

Chemometec opjusterer efter stærk start

Chemometec og Rigshospitalet udvikler ny metode til sædanalyse

Forsiden lige nu

Immunterapi fra Roche øger overlevelsen hos patienter med brystkræft

Immunterapien Tecentriq fra Roche har for første gang nogensinde kunnet fremvise effekt i behandlingen af patienter med såkaldt triple-negativ brystkræft. De nye studieresultater giver et fingerpeg om immunterapiens mulige potentiale som en forebyggende behandling til patienter med tidlig brystkræft, vurderer overlæge.

Lundbeck vil slå konkurrenter med data om seksuel sundhed

Med accept fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder må Lundbeck nu benytte sin antidepressiv Trintellix’ positive effekter på seksuel sundhed i markedsføringen, og det kan give en god konkurrencefordel, mener forskningsdirektør.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier