MedWatch

Otometrics-problemer kan have givet markedsandele

Mandag måtte amerikanske Natus Medical, der i efteråret 2016 overtog GN Hearings division for diagnostiske instrumenter, Otometrics, melde om skuffende resultater grundet blandt andet vanskeligheder i netop Otometrics.

Foto: GN Resound

Natus har haft problemer med integrationen af nye it-systemer, og kombineret med modvind på andre områder har det resulteret i et skuffende salg i fjerde kvartal og hele 2017, viste foreløbige tal mandag.

Den enes død er jo som bekendt den andens brød, og sådan kan det godt have været for William Demant Holdings Diagnostic Instruments-division i fjerde kvartal.

Diagnostic Instruments er den største spiller på markedet, mens Otometrics er den næststørste, og tilbagefaldet hos det tidligere GN-selskab kan meget vel have betydet flere markedsandele til Diagnostic Instruments, lyder vurderingen fra ABG Sundal Collier.

"Det er jo nummer et og nummer to i markedet. Og når jeg taler med William Demant, synes jeg ikke, at det tyder på, at der er generelle problemer i markedet. Derfor kan det godt lugte lidt af, at William Demant har været ude at samle nogle markedsandele op på grund af det her," siger Morten Larsen, der er analytiker hos ABG, til Ritzau Finans.

Han peger på, at trenden for Diagnostic Instruments, der havde det svært i 2016 og helt i begyndelsen af 2017, igen ser ud til at være blevet bedre, hvilket også har været meldingen fra William Demant Holding selv i de to seneste regnskaber.

Svage resultater ses fortsætte

Natus Medical meddelte mandag, at omsætningen i fjerde kvartal ifølge foreløbige tal blev 131-132 mio. dollar, mens selskabets tidligere forventning indikerede et salg på 145-147 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge estimater fra Bloomberg News ventet en omsætning på 145 mio. dollar.

Det bringer det samlede salg i 2017 op på 500,5-501,5 mio. dollar, hvor Natus tidligere havde ventet en omsætning på 514,5-516,5 mio. dollar, mens analytikerne sigtede efter et salg på 515,8 mio. dollar.

For første kvartal venter Natus Medical en omsætning på 125-127 mio. dollar mod analytikernes forhåndsforventning om et salg på 129,7 mio. dollar, og dermed ser det ud til, at de svage takter fortsætter ind i 2018.

På bundlinjen ventes der en justeret indtjening per aktie på 0,23-0,24 dollar mod analytikernes forventning om et overskud på 0,37 dollar per aktie.

For hele 2018 venter Natus en omsætning på 535-540 mio. dollar, mens det justerede resultat per aktie ses ramme 1,60-1,65 dollar. Analytikerne venter ifølge estimater fra Bloomberg News et salg på 555,5 mio. dollar og en justeret indtjening per aktie på 2,06 dollar for hele indeværende år.

Otometrics solgt for 145 mio. dollar

GN Hearing frasolgte Otometrics for 145 mio. dollar til Natus Medical i oktober 2016 for at trimme forretningen og fokusere på udviklingen og salget af høreapparater.

Samtidig indgik det danske selskab et strategisk samarbejde med Natus om udvikling af fremtidig produktteknologi. Kernen i samarbejdet er kommercialiseringen af ørescanneren Otoscan, som Natus nu er på vej på markedet med.

Det vil indbringe GN Hearing royalties, men hvor mange penge der er tale om, har selskabet hidtil ikke oplyst. Derudover er der desuden ingen finansiel sammenhæng mellem de to selskaber længere, efter at Natus har overtaget Otometrics.

Diagnostic instruments i bedring

Hos William Demant Holding er Diagnostic Instruments omvendt et vigtigt forretningsområde, idet selskabet satser på at være til stede på alle markeder inden for hørevelfærd.

William Demant Holding er da også det eneste selskab i verden, der tilbyder både diagnostiske instrumenter, cochlear-implantater samt benforankrede høreløsninger og høreapparater.

Og i det puslespil er Diagnostic Instruments en af de gamle grundpiller. I første halvår 2017 stod divisionen for en omsætning på 577 mio. kr., hvilket svarer til små 9 pct. af William Demant Holdings samlede omsætning på 6505 mio. kr. i halvåret.

GN på hemmelig mission - jagter nyt forretningsområde

GN-direktør: Udskillelsen af Otometrics har været kompleks men god

GN's salg af Otometrics går igennem 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier