MedWatch

Siemens har kig på statsejede fonde til børsnotering

Dette års børsnotering af Siemens Healthineers ser ud til at blive en af de største, og ifølge topchefen er koncernen i gang med at gøre sig til over for de store statsejede fonde, der blandt andet tæller Norges og Kinas.

Foto: /ritzau/AP/Matthias Schrader

Siemens Healthineers er i gang med at teste appetitten hos de statsejede fonde i forbindelse med den kommende børsnotering i første halvdel af året.

Det skriver Reuters.

Selskabet, der er mest kendt for sit røntgen- og MRI-udstyr, er for øjeblikket sat til at få en værdi af 40 mia. euro (298 mia. kr.), når det bliver børsnoteret. Og ledelsen står for at skulle sælge 15-25 af selskabet, hvilket sandsynligvis vil betyde et aktieudbud i omegnen af 6-10 mia. euro. Det vil gøre udbuddet til det største siden Deutsche Telekom helt tilbage i 1996.

Kina, De Forenede Arabiske Emirater og Norge har for øjeblikket de største statsejede fonde (sovereign wealth funds), og ifølge Siemens-koncernens topchef, Joe Kaeser, er de også blandt dem, som man bejler til.

”Vi vil sandsynligvis dække hele udvalget af de vigtigste statsfonde, ja. Fordelen vil være, at vi kunne få en kerneinvestor. Ulempen: Andelen af aktier i frit omløb vil ikke være lige så høj,” siger han.

Børsnoteringen, som forventes at lande i løbet af første halvår af 2018, skal give Siemens Healthineers sine egne penge til opkøb og investeringer, såvel som fjerne det pres, som selskabet lægger på Simenes-koncernens værdi. 

 Børsnotering rykker nærmere for Siemens' sundhedsdivision

 IBM Watson og Siemens Healthineers i fælles satsning

 Siemens udvider til nyt markedsområde med opkøb  

Mere fra MedWatch

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier