MedWatch

Apple opruster hjerte-sats i sine ure

En ny, højavanceret metode til hjertemonitorering skal danne spydspids i Apples forsøg på at gøre dets urteknologi til seriøs sundhedsteknologi.

Foto: ERIC RISBERG/AP/POLFOTO

Den næste generation af Apple Watch skal levere langt større sundhedsfunktioner, end de tidligere modeller. Og en af flagskibene i den indsats ligger i udviklingen af en ny, avanceret metoder til at monitorere uregelmæssigheder i hjerterytmen

Det siger personer tæt på udviklingsprocessen til Bloomberg.

Apple, siger personerne, er i gang med at teste en række forskellige metoder til hjertemonitorering. Blandt andet en version, hvor brugeren med to fingre klemmer sammen om urrammen, og ved hjælp af ny sensorteknologi skal det altså kunne lave den form for undersøgelse man kalder et elektrokardiogram. Håbet er, at man hurtigere kan blive opmærksom på arytmier, der forøger risikoen for hjertetilfælde.

Der foreligger ikke en endelig løsning, men hvis Apple lykkes med projektet, vil der være tale om en teknologi, der er væsentligt mere avanceret end den standardpulsmåling, som de nuværende Apple Watch-modeller kan lave.

Apple har afvist at kommentere på Bloombergs informationer.

FDA godkender første Apple-tilbehør til diagnostik  

Medicoteknologi på randen af det store data-gennembrud

Ny teknologi vender op og ned på sundhedssektoren 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier