MedWatch

Formand: Coloplast har større frihed til at foretage opkøb

Ifølge bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen har han og hans kollegaer givet ledelsen i Coloplast større bevægelsesfrihed med den seneste strategijustering i starten af november. Strenge krav om forbedringer i driftsmarginen er fjernet, og det kan åbne op for flere opkøb, siger han til Børsen.

Foto: /Ritzau/Casper Holmenlund Christensen

Det danske medicoselskab Coloplast har fået større frihed til at agere i markedet, og det kan åbne døren for flere store og små opkøb.

Det siger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen til Børsen.

Tidligere har medicoselskabet været underlagt forholdsvis strenge krav til forbedringer i lønsomheden fra år til år, men nu hedder ambitionen i stedet, at driftsmarginen skal ligge over 30 pct. Det betyder, at man kan investere mere i vækst end tidligere, blandt andet gennem opkøb.

"Nogle gange dukker der en interessant forretningsmulighed op, og nu har vi åbnet for at kunne reagere uden spændetrøje, fordi vi har opnået bevægelsesfrihed i forhold til det, vi har sagt, at vi vil gøre," siger Michael Pram Rasmussen til Børsen.

Coloplast vil ifølge formanden se på sine opkøbsmuligheder i de to mindre segmenter for urologi og hud- og sårpleje. Herudover vil man investere i en oprustning i salgsafdelingen. Og opkøbene, der kan komme på tale, vil formentlig også være i salgskanalen i stil med overtagelsen af amerikanske Comfort Medical for et års tid siden.

I forbindelse med strategiændringen i november fastholdt Coloplast målet for den organiske vækst på 7-9 pct. frem til 2020. Men man regner nu med at lande i den øvre del af det interval, hvor man i de forgangne fire år har ligget nederst i spændet.

Coloplast-topchef: Vi har et behov for at forklare markedet, hvad vi gør nu

Bank: Ny strategiplan kan få mange investorer ud af Coloplast-aktien

ATP roser Coloplasts nye strategi

Coloplast foretager milliardopkøb

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier