MedWatch

Finanshus: Markedsvæksten for høreapparater er udfordret næste år

Morgan Stanleys analytikere har sænket deres anbefaling til GN aktien med henvisning til, at markedsvæksten for høreapparatsektoren kommer til at blive i den lave ende.

Foto: Mik Eskestad

Analytikerne hos Morgan Stanley sænker anbefalingen af aktien i GN Group efter at have regnet sig frem til et nyt og lavere kursmål.

Kursmålet er reduceret til 200 kr. fra tidligere 212 kr., og det kan dermed kun blive til anbefalingen "undervægt" mod tidligere "ligevægt".

Ifølge Morgan Stanley ser enhedsvæksten på markedet for høreapparater, hvor GN's største forretningsdivision, GN Hearing, opererer, ud til at blive i den lave ende af det historiske gennemsnit på 4-6 pct. næste år.

I 2018 venter finanshuset, at markedsvæksten bliver 4-5 pct., skriver Bloomberg News.

Udfordringerne kommer særligt fra en aldrende portefølje af produkter fra verdens førende producenter, og kombinerer man det med en høj værdisætning af selskaberne, gør det næste år uinteressant fra et aktiesynspunkt, spørger man Morgan Stanley.

Det nye kursmål fra Morgan Stanley ligger da også under det aktuelle kursniveau for GN-aktien, som tirsdag faldt 0,6 pct. til 206,80 kr .

Samtidig med sænkningen af GN's kursmål og anbefaling, skærer Morgan Stanley også anbefalingen af verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, til "undervægt" fra "ligevægt".

Anbefalingen af ligeledes danske William Demant Holding bliver på "ligevægt", mens kursmålet her hæves til 177 kr. fra 174 kr.

William Demant-aktien sluttede tirsdag 0,3 pct. lavere i 178,40 kr.

Jyske Bank: Amplifons private label-træk kan presse priserne

GN-direktør: Vi holder planen og ser store muligheder i ’de nye markeder’

En ud af tre med høreproblemer søger ikke hjælp 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier