MedWatch

J&J får milliardsmæk for hofteimplantater

Sagen omkring defekte hofteimplantater fra Johnson & Johnsons datterselskab Depuy, vil tilsyneladende ingen ende tage. I hvert fald bliver life science-koncernen nu endnu engang ramt af en milliardbøde.

Foto: Colourbox

247 mio. dollars – eller 1,5 mia. kr. – kommer en ny hofteretssag i Texas til at koste Johnson & Johnson.

Det er det tredje nederlag i træk i sager af denne type for Johnson & Johnson, skriver Reuters.

Sagen bunder i, at flere patienter har fået invaliderende skader, efter de har fået indopereret hofteimplantatet Pinnacle fra Johnson & Johnsons datterselskab Depuy Orthopaedics. De seks patienter i denne retssag hævder, at de har fået skader som erosion af knoglerne og dødt væv, efter de har fået indopereret Pinnacle-implantatet. Og det har retten givet dem medhold i.

Sagen er én af en række testretssager, som skal bruges til at vurdere den potentielle erstatningsstørrelse fra de tilbageværende 9700 retssager.

En talskvinde fra Depuy siger, at man stadig vil fortsætte sit forsvar af implantaterne, og henviser til klinisk data, som siger, at Pinnacle-implantatet er effektivt.

Men J&J har haft problemer med at vinde retssagerne i denne sag siden den indledende sejr i 2014, og hvis denne tendens fortsætter, kommer omkostningerne til at bliver særdeles dyre for Johnson & Johnson.

J&J vil øjeblikkeligt indlede appelprocessen for den seneste retssag.

J&J’s hofteproblemer fortsætter

Dommer halverer J&J’s millardbøde

J&J vil udfordre milliarddom

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier