MedWatch

Medtronics insulinpumper lever højt på J&J-exit

Medicovirksomheden Medtronics markedsposition inden for insulinpumper ser kun ud til at blive bedre, hvor virksomheden lever højt på Johnson & Johnsons exit fra området.

Foto: /ritzau/AP/Jim Mone/

Hos medicoproducenten Medtronic kommer man støt og roligt til at stå stærkere og stærkere inden for produktionen af insulinpumper. Efter en række konkurrenter har bukket under og Medtronic har introduceret sine egne nye produkter, ser selskabets markedsandel i USA ud til at vokse. 

Det skriver Biospace

Senest er det Johnson & Johnson, som har sagt farvel og tak i USA, med en forventet lignende afsked i resten af verden så hurtigt som muligt. Tilbage i 2015 var det Asante som sagde farvel og tak, og tidligere på året har Roche også droppet sin Accu-chek-pumpe.

Medtronic sidder allerede på omkring 60 pct. af markedet for insulinpumper i USA, men ifølge Minnesota Star Tribune står den andel til at vokse til 74 pct. med de mange nyudviklinger på området. Derudover har virksomheden også haft større held med at slå igennem hos sundhedsforsikringsselskaberne i USA end dets konkurrenter.

Det var ellers frygtet, at Medtronic ville få et gevaldigt slag fra orkanen Maria, som ramte Puerto Rico tidligere på året. Som forberedelse derpå lukkede Medtronic ned for produktionen på sine fire fabrikker i den amerikanske østat, og selskabet regnede dermed med et tab på 250 mio. dollars, men det er nu blevet reduceret til 55-65 mio. dollars.

 Johnson & Johnson lukker og slukker for insulinpumperne

 Medtronic vil uddanne flere kinesiske læger

 Medtronic præsenterer bedste danske regnskab nogensinde 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier