MedWatch

Coloplast peger på ALK-chef til bestyrelsen

Brian Petersen ønsker ikke genvalg til bestyrelsen for medico-producenten Coloplast, der i stedet foreslår ALK-direktør Carsten Hellmann.

Carsten Hellmann er Coloplast-bestyrelsens foretrukne kandidat til en ledig bestyrelsespost. | Foto: ALK PR

Når aktionærerne i Coloplast 7. december mødes til den årlige generalforsamling er det blandt andet for at vælge ny mand til selskabets bestyrelse.

Det mange-årige medlem Brian Petersen, der blandt andet er tidligere direktør for Københavns Lufthavne, ønsker nemlig ikke genvalg til posten, han har bestredet siden 2010. Det fremgår af indkaldelsen til generalforsamlingen.

I stedet peger bestyrelsen på Carsten Hellmann, adm. direktør i allergivirksomheden ALK.

Hellmann har stået i spidsen for ALK siden januar 2017, og har før det været adm. direktør i dyresundhedsselskabet Meriall, som Sanofi i 2016 solgte til Boehringer-Ingelheim.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier