MedWatch

Sydbank: Manglende indsnævring stiller spørgsmålstegn ved WDH-prognose

"De fleste informationer i meddelelsen er positive, men det her er måske overskyggende til den negative side," siger analytiker om de fastholdte forventninger til årets driftsresultat hos William Demant Holding.

Foto: Sydbank/PR

Periodemeddelelsen fra William Demant Holding fra torsdag morgen, der dækker perioden helt frem til dags dato, er i det store og hele positiv, hvis man tolker på ordlyden i meddelelsen.

Men et punkt stikker ud i negativ retning - nemlig at selskabet valgte blot af fastholde sine forventninger til hele 2017 i stedet for at indsnævre prognosen om et driftsresultat (EBIT) før restruktureringer på 2,3-2,6 mia. kr.

Det er nemlig et rigtig stort spænd med kun knap to måneder tilbage af året, som kan skabe tvivl om, hvor stærk indtjeningsevnen er i resten af året - eller har været indtil nu.

Sådan lyder vurderingen fra Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank.

"Jeg kan næsten ikke tolke det på andre måder, end at indtjeningen ikke rigtigt følger med væksten i salget. For når man læser meddelelsen, ser alt ellers ud til at gå godt," siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Hos William Demant selv forklarer man den manglende indsnævring med, at der stadig er meget stor følsomhed i forventningerne på grund af et ekstraordinært svært sammenligningsgrundlag i november og december.

"Følsomheden er stadig meget høj, og det er de sidste to måneder, der kommer til at afgøre, hvor vi kommer til at lande. Det kan blive både over og under midten af spændet, at vi lander. Det er vi ikke i stand til at give et mere kvalificeret gæt på, men vi skal nok lande inden for intervallet," siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos William Demant Holding, til Ritzau Finans.

Han peger på, at en stor del af usikkerheden ligger i, at selskabets topprodukt inden for høreapparater, Oticon Opn, først for alvor fik tag i markedet i de sidste to måneder af sidste år, hvor William Demant Holding lancerede Oticon Opn 2 og Oticon Opn 3, der er lidt billigere versioner af produktet.

Samtidig kom Oticon Opn også først med i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i november sidste år, fordi det er et af de to årlige lanceringsvinduer hos salgskanalen.

Overskygger det positive

Ifølge Morten Imsgard kan den usikkerhed, som den manglende indsnævring af forventningerne giver, være det element, der overskygger de ellers positive meldinger og sender aktien ned i torsdagens danske handel.

William Demant-aktien falder med 2,5 pct. til 182,60 kr. torsdag formiddag, men det hører dog også med til historien, at det sker i et generelt negativt marked.

"De fleste informationer i meddelelsen er positive, men det her er måske overskyggende til den negative side. Når William Demant ikke tør indsnævre og sige, at når det hele er gået godt, så er der også en indtjening i den høje ende af spændet, så skaber det usikkerhed," siger Morten Imsgard.

"Det rejser et spørgsmål om, hvorvidt William Demant er et selskab, der fremover er i stand til både at øge salget og indtjeningsmarginerne. Det har historisk set vist sig at være rigtig svært," uddyber senioranalytikeren.

William Demant fortsætter vækstmomentum med topprodukt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier