MedWatch

Ambu vælger Danske Bank til at stå for aktiesalg

Ambu kan være på tæt på et salg af nye aktier svarende til omkring 3 pct. af B-aktiekapitalen.

Selskabet annoncerede i forbindelse med købet af Invendo Medical den 25. oktober, at det overvejer at forhøje aktiekapitalen med 3 pct. af B-aktiekapitalen uden fortegningsret for de eksisterende B-aktionærer.

Af torsdagens årsregnskab fremgår det, at Danske Bank kommer til at stå for processen, som ventes gennemført inden årets udgang.

"Vi har sagt, at det kommer, og det, vi sidder og vurderer, er selvfølgelig, hvornår der er den rette timing. Og når vi nu kommer med årsregnskab i dag, så kan man sige, at det er den bedste timing for aktionærerne, da alt er transparent."

"Så baseret på vores årsregnskab vil vi få det gennemført så hurtigt som muligt, hvis aktiekursen er fornuftig," siger administrerende direktør i Ambu Lars Marcher til Ritzau Finans.

En kapitalforhøjelse på 3 pct. af B-aktiekapitalen svarer til lige over 1,25 mio. aktier. Salget vil baseret på aktiekursen torsdag formiddag kunne give Ambu et bruttoprovenu på omkring 688 mio. kr.

Aktien i Ambu falder torsdag morgen med 2,9 pct. til 553,50 kr.

Med Ambus køb af Invendo Medical ventes selskabets nettorentebærende gæld at stige til omkring 3 gange driftsresultatet, EBITDA.

Aktiesalget sker med henblik på, at bringe gearingen ned på under 3,0, svarende til selskabets langsigtede mål.

Desuden vil kapitalforhøjelsen positionere Ambu til yderligere opkøb.

Ambu-aktien presset efter regnskab uden overraskelser

Ambu rammer i plet med forventningerne

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier