MedWatch

Jysk startup øjner store muligheder for virtuelle køkkener til hjerneskadede

Gennem et samarbejde med et sygehus har tre iværksættere nærmet sig drømmen om at udbrede virtual reality til personer med hjerneskader. Microsoft har meldt sin interesse i produktet, som skal gøre rehabiliteringen hurtigere, melder iværksætterne.

VR Rehab har en kontorplads hos iværksætterfællesskabet Startupworks i Aalborg. | Foto: Malte Oxvig

Det gav mod på idéen, da iværksætter Daniel Christensen placerede nogle VR-briller på en mand, som havde fået en hjerneskade. Han sad i en stol og hang, kunne ikke bruge sin ene arm og havde svært ved at åbne sit ene øje.

Med brillerne på hovedet befandt manden sig i et køkken, hvor han kunne brygge kaffe, skære brød og sætte indkøbsvarer på plads. Eller rettere sagt var han mentalt pludselig i et rum, som mindede mere om et hjem end den kliniske hospitalsstue, hvor han fysisk var indlagt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier