MedWatch

Medico & Rehab

Familierne bag Widex står til at blive rigere end Mærsk-familien

Sammenlægningen onsdag mellem høreapparatskoncernerne Widex og Sivantos afslører, at de to ejerfamilier bag Widex er væsentligt mere formuende end hidtil anslået. Det gør ifølge Børsen, at de stiger på listen over Danmarks rigeste og overgår Mærsk-familiens formue.

Fuld gang i demensområdet i hjælpemiddelbranchen

De sidste års politiske fokus på demens har sat sine spor blandt selskaberne i hjælpemiddelbranchen, der i stigende grad beskæftiger sig med sygdommen – både direkte og mere indirekte. Og det var tydeligt at se på årets rehab- og velfærdsteknologimesse.

Bag brillen: Rehabmesse i virtual reality

Mens teknologien til virtual reality stadig er i sin vorden, er hjælpemiddelindustrien nu begyndt at eksperimentere med den, og under årets rehabmesse var de karakteristiske VR-briller at se på flere udstillingsstande.

Widex-konkurrenter: Strategien fortsætter som før

Selvom man er forberedt på øget opmærksomhed på høreapparatsbranchen som følge af fusionen med Widex Sivantos, er den nye konsolidering ikke noget, der vækker bekymring hos konkurrenterne på direktionsgangene i GN og William Demant.

Widex-formand: "Vi fik et tilbud, vi ikke kunne sige nej til"

Der har gennem årene været flere bejlere til at ville fusionere med høreapparatskoncernen Widex, som altid har afvist at spekulere i konsolidering. Men da kapitalfonden EQT kom på banen med et sjældent attraktivt tilbud, var det om at slå til, lyder det fra formanden i det familieejede selskab.

Årets hjælpemiddel skal rette op på salgsfald hos udvikler

Otte år har det taget at udvikle en nye handicapelevator, som på rehabmessen i Bella Center har sikret udvikleren Børge Carlsen prisen for årets nye hjælpemiddel. Den skal være med til at kompensere for tilbagegangen i de trappelifte, som ellers er hans spidskompetence.

Widex fusionerer med Sivantos

EQT-fondene bag Sivantos og ejerfamilierne bag Widex er enige om en fusion af selskaberne, der vil skabe en høreapparatvirksomhed med en samlet omsætning på ca. 1,6 mia. euro. og dermed blive den tredjestørste producent af høreapparater.

Medicokæmpe gør indtog på Ambus kerneområde

En af de største spillere på markedet for endoskoper har købt sig ind i et firma, der har specialiseret sig i engangsendoskoper, som er Ambus primære forretningsområde. Opkøbet varsler øget konkurrence for Ambu i de kommende år, vurderer analytiker. Ambu-bossen selv kalder det en god nyhed.

Medicoopstart udvider til USA

Oprettelsen af et amerikansk datterselskab skal bane vejen til markedet for medicoselskabet Cathvision, der forbereder studier og mulig produktion i landet.

Den danske CRO Larix taber pusten på konsolidering

Konsolidering af de geografiske markeder samt kunderne har presset kontraktforskningsorganisationen Larix på både top- og bundlinje i 2017, og det er en tendens, der ser ud til at fortsætte for selskabet gennem 2018.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier