MedWatch

Medico & Rehab

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

En "digital transformation" i Novo Nordisks F&U-afdeling, som koster 400 medarbejdere jobbet, stjal fokus i uge 38, hvor Zealand Pharma ramte plet i et afgørende fase 3-studie og Coloplast holdt kapitalmarkedsdag. MedWatch giver dig her overblikket over ugens vigtigste begivenheder.

Life science-klynger går sammen i nationalt netværk

Fire regionale erhvervsklynger og to innovationsnetværk går sammen med fem universiteter om at styrke det nationale samarbejde om udvikling og test af sundheds- og velfærdsteknologier. Industrien er skeptisk, mens regionernes formand hilser tiltaget velkomment.

Svenske forskere finder nye veje til medicin mod høretab

Forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige har identificeret fire typer af nerveceller, hvoraf tre er helt nye. Opdagelsen kan lede til nye behandlingsformer af høreskader som tinnitus og aldersrelateret høretab. William Demant følger forskningen med interesse, men maner til besindighed.

Ældre produkter løber med opmærksomheden hos Chemometec

Selvom Chemometec endelig har fået solgt et af sine nye, højtprofilerede Xcyto-produkter, så er det de ældre produkter og muligheden for at gøre indhug i celleterapi-selskaberne, som skal bære læsset hos Chemometec i det nye regnskabsår.

Medtronic lover flere kvindelige ledere

Medtronic har tilsluttet sig et amerikansk program, der forpligter virksomheden til at øge antallet af kvindelige ledere på alle niveauer af organisationen.

Ambu-direktør skyder kritik til side

Det kan godt være konkurrenten Olympus' endoskopiprodukter i nogle tilfælde kan mere end Ambus ditto, men det er underordnet i det store billede, siger adm. direktør Lars Marcher.

FDA godkender Apple-ur som EKG-måler

Teknologiselskabet Apple har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders ord for, at dets nyeste ur, Apple Watch, kan bruges til at opdage hjertesygdom.

Konkurrent affejer Ambus mave-tarm-satsning

Olympus tror ikke på, at Ambu kan kapre markedet for kikkertundersøgelser i mave-tarm-regionen med sine engangsprodukter. "Et design, der prioriterer engangsbrug, vil ofre for meget," siger selskabet.

Ny budgetaftale på plads i Region H

Flere penge til forbedringer af Sundhedsplatformen og flere penge til hospitalsrenovation er på tapetet med 2019-budgetaftalen for Region Hovedstaden, der nu er blevet indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Alternativet og Liberal Alliance.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier