MedWatch

Svensk-noteret biotekselskab drømmer om Danmark

Det danske biotekselskab Expres2ion Biotechnologies, der er børsnoteret på First North i Stockholm, vil gerne rykke sin notering til fondsbørsen i København, siger selskabets topchef. Det kræver dog en markant udvidelse af forretningen.

Foto: Expres2ion

I sommeren 2016 gik det danske biotekselskab Expres2ion Biotechnologies på børsen på det mindre marked Nasdaq First North i Stockholm, men ledelsen drømmer om at kunne rykke noteringen tilbage til Danmark og Nasdaq OMX Copenhagen.

Det skriver Børsen.

”Jeg ville meget hellere være noteret på dansk grund, men det kunne ikke lade sig gøre (…) Det logiske vil være at trække selskabet ind på den danske børs, men det kræver, at der kommer et nul mere på markedsværdien," siger Steen Klysner, adm. direktør i Expres2ion Biotechnologies til avisen.

Selskabet har på nuværende tidspunkt en markedsværdi på omtrent 118 mio. svenske kroner, og ifølge Steen Klysner er det nødvendigt at lave nogle store aftaler eller finde et projekt i en større kategori, end det man arbejder med nu.

Direktøren åbner dog også op for, at mindre end en tidobling af markedsværdien af selskabet kan være nok til at opfylde ambitionen om at rykke sin notering til København og tilføjer, at ”faktor tre til ti er i hvert fald realistisk og giver mening”.

Expres2ion Biotechnologies er spundet ud fra det hedengangne selskab Pharmexa og har både dansk ledelse, bestyrelse og hovedkvarter i Hørsholm.

Expres2ion klar på Nasdaq 

Børsnotering skal øge dansk firmas fodaftryk i USA og Asien 

Biotekselskab og KU-spinout i ambitiøst vaccinesamarbejde 

Her er 2016's børsbabyer 

Nasdaq-chef: Grib det nordiske øjeblik 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier