MedWatch

Gilead viser blandede data på NASH-kandidat

Amerikanske Gilead Sciences har fremlagt nye data for en lægemiddelkandidat mod fedtleversygdommen NASH – men de er ikke entydigt gode.

Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg

Den amerikanske medicinalkoncern Gilead Sciences har fremlagt nye fase 2-data for en lægemiddelkandidat mod fedtleversygdommen NASH, og de kan mest af alt betegnes som en pose blandede bolcher.

De skriver branchemediet Endpoints News.

Gilead og partnere Nimbus, som koncerne gav 600 mio. dollars i 2016 for rettigheder til projektet, annoncerede allerede for seks måneder siden, at kandidaten kaldet GS-0976 havde nedbragt niveauet af leverfedt i 10 patienter i studiet med gennemsnitligt 43 pct.

Selskaberne har nu bekræftet den stærke effekt på leverfedt i de to håndfulde patienter, som fik en dosis på 20 mg. af den såkaldte ACC-hæmmer. Men en lavere dosis af midlet på 5 mg. kunne ikke overgå placebo på det effektmål.

Samtidig missede studiet en række sekundære effektmål, blandt andet i forhold til ændringer i stivhed af leveren og i forhold til en ændringer i biomarkører for udviklingen af skader på leveren kendt som fibrose.

NASH – eller ikke-alkoholisk steatohepatitis – er en sygdom, der bliver mere og mere almindelig på baggrund af de samme livsstilsforhold, som driver fedme og diabetes, men der findes pt. ingen godkendte lægemidler mod sygdommen. Den forventes derfor at repræsentere et stort og endnu uopdyrket terapeutisk område i fremtiden.

Af samme grund er der også en lang række medicinal- og biotekselskaber, som søger at udvikle lægemidler mod sygdommen. Udover Gilead tæller feltet navne som Bristol-Myers Squibb, Takeda, Allergan, Shire, Genfit, Intercept og danske Novo Nordisk.

Novo-chef: Potentialet i fedtlever har lange udsigter 

Fedtlever-selskab søger milliard til at afslutte fase 3 

Allergan fremlægger uimponerende fedtleverdata 

Gilead leverer positive data på fedtlever-kandidat  

BMS indgår fibrosesamarbejde med dansk biotekselskab 

Takeda indgår NASH-aftale til flere milliarder 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier