MedWatch

Tigenix henter gylden FDA-særstatus

Det belgiske biofarmaceutiske selskab Tigenix har høstet en særstatus hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, til selskabets hovedkandidat mod Crohns sygdom.

Tigenix, et belgisk medicinalfirma med fokus på udvikling af nye terapier for alvorlige medicinske tilstande, har af FDA mandag fået tildelt særstussen orphan drug designation (ODD) til selskabets lægemiddelkandidat Cx601 til behandling af patienter med patienter med fistulerende Crohns sygdom

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den særlige status har til hensigt fremme udvikling af lægemidler mod sjældne sygdomme. ODD gives til ny medicin mod sjældne sygdomme, der rammer færre end 200.000 i USA, og hvor der kun findes ringe eller ingen eksisterende behandlingsmuligheder.

”FDA's anerkendelse af Cx601 som et orphan drug er et vigtigt fremskridt i udviklingen af Cx610. Den giver os en række finansielle potentielle fordele og er i overensstemmelse med vores igangværende arbejde, der søger hurtige veje til produktgodkendelse i USA," skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Med en orphan drug designation følger således en række fordele til sponsoren af lægemidlet – herunder syv års markedseksklusivitet når/hvis midlet godkendes og skatterabat for omkostninger knyttet til den kliniske udvikling af lægemidlet.

Crohns sygdom (morbus Crohn) er en kronisk betændelsessygdom i tarmvæggen, der ofte medfører, at patienten udvikler små bylder, falske udførselsgange (fistler) omkring endetarmsåbningen og forsnævringer i tarmen. Disse tilstande kan kræve operation, men en operation giver ingen sikkerhed for, at sygdommen ikke blusser op igen.

TiGenix indledte i første halvdel af 2017 en global klinisk pivotal fase 3 undersøgelse af Cx601. Målet er senere at kunne indsende en ansøgning til FDA om godkendelse af midlet til behandling af komplekse fistler hos patienter med Crohns sygdom, der har responderet negativt på mindst en konventionel eller biologisk terapi.

 Takeda indgår milliardstor kræftforsknings-aftale

 Endnu en biotek-børsnotering må udsættes

 Celgenes Crohns-pille overasker positivt

 GSK rykker i fase 3 med tarmindikation 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier