MedWatch

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Foto: /ritzau/AP/Daniel Hulshizer/

Det lille biotekselskab Arcturus Therapeutics sidder på så spændende en teknologi, at amerikanske Johnson & Johnson nu har startet et partnerskab med selskabet omkring infektionssygdomme.

I en pressemeddelelse oplyser Arcturus, at aftalen i første gang går på at udvikle og kommercialisere nye terapier mod hepatitis b. Det skal ske ved hjælp af Arcturus’ to proprietære platforme, UNA og LUNAR. Aftalen indeholder også en mulighed for at udvide samarbejdet til andre infektionsygdomme og luftvejssygdomme.

Arcturus står til at modtage en forhåndsbetaling for samarbejde, samt forskningsstøtte samt en række milepælsbetalinger inden for både det prækliniske arbejde, udviklingsarbejdet og eventuelle salg. Det fremgår dog ikke, hvor store disse er.

Johnsons & Johnson vil tage alt ansvar for udviklingsomkostninger og alle kommercialiseringsomkostninger i forbindelse med programmet.

Johnson & Johnson opjusterer forventningerne

Johnson & Johnson dropper to blockbuster-kandidater

Janssen får udvidet godkendelse af psoriasis-blockbuster

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier