MedWatch

Hackerangreb hos Merck kan koste milliarder

Sommerens globale hackerangreb kommer måske til at koste næsten 2 mia. dollars i forsikringssummer til medicinalkæmpen Merck – og det er kun del af tabet, som er forsikret.

Colourbox
Foto: Colourbox

Det har kostet adskillige millioner dollars hos medicinalselskabet Merck, da virksomheden kom under angreb fra NotPetya-virussen i sommer. I en opgørelse fra Verisk Analytics Property Claims Services fremgår det, at Mercks forsikrede tab fra hackerangrebet sandsynligvis kommer til at løbe op i 275 mio. dollars (cirka 1,7 mia. kr.) – og det er kun den del af tabet, som er dækket af forsikring.

Det skriver Reuters.

NotPetya afbrød i en periode produktionen af nogle af Mercks lægemidler og vacciner. En måned efter angrebet (som begyndte i Ukraine den 27. juni), var Merck stadig i gang med at udbedre skaderne fra malwaren, og selskabet har advaret om, at dette kunne føre til forsinkelser i leverancerne af dets produkter.

Noget af dette tab er altså dækket af selskabets forsikringer. Merck afviser dog at kommentere på, hvor stor en del af tabet, som er dækket, og siger man endnu ikke er færdig med beregningerne.

Forsikring mod hackerangreb kan være særdeles dyrt og er ikke bred anvendelse uden for USA. Nogle selskaber har benyttet sig af deres forsikringer imod kidnapning, løsepenge og pengeafpresning til at få godtgjort deres tab efter hackerangreb.

Globalt hackerangreb rammer Merck

Rådet for Digital Sikkerhed: Hackere kan angribe medicinsk udstyr

St. Jude nedtonede sikkerhedsbrister ved hjerteprodukter i flere år

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier