MedWatch

Amerikansk ekspertpanel sender Novo nærmere ny milliarddrøm

Et uafhængigt ekspertpanel under det amerikanske lægemiddelagentur har anbefalet godkendelse af Novo Nordisks ugentlige GLP-1-analog semaglutid til behandling af type 2-diabetes. Det baner vejen for en amerikansk godkendelse af produktet, som forventes at nå et tocifret milliardsalg om føje år.

Novo Nordisks koncerndirektør for forskning og udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen, kan formentlig snart sætte flueben ved endnu en vigtigt lægemiddelgodkendelse i USA. | Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

Novo Nordisk har sent onsdag aften dansk tid taget et stort skridt mod at få godkendt sit helt store lægemiddelhåb til markedsføring i USA.

Det såkaldte Endocrinologic and Metabolic Drugs Advisory Committee - en uafhængig komité af eksperter udpeget af det amerikanske lægemiddelagentur, FDA - har således stemt for en godkendelse af danskernes ugentlig GLP-1-analog semaglutid til behandling af type 2-diabetes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier