MedWatch

J&J slipper for trecifret millionregning i talkumsag

Amerikanske Johnson & Johnson har fået omstødt en afgørelse i en af de mange amerikanske sager om selskabets talkumpulver, og slipper derfor nu for at betale en regning på 455 mio. kr. Det er Bristol-Myers Squibb, som har banet vejen for omstødelsen af dommen.

Foto: Colourbox

Johnson & Johnson og Bristol-Myers Squibb er muligvis konkurrenter, men mon ikke førstnævnte sendte dets konkurrent en venlig tanke tirsdag?

Her stod det nemlig klart, at J&J slipper for at betale 72 mio. dollars, 455 mio. kr. i en ellers tabt retssag tilbage fra februar 2016. Og det skyldes i høj grad BMS, skriver Fiercepharma.

BMS har tidligere ført en sag og fået medhold i, at patienter, der ønsker at sagsøge et medicinalselskab, ikke selv kan vælge og vrage geografisk mellem de domstole, hvor sagen skal føres. Det fik straks J&J til at reagere i forhold til de mange retssager om selskabets talkumpulver, som bliver ført ved forskellige domstole.

Og det er en af de sager, hvor afgørelsen nu er omstødt. Sidste år vandt sagsøgeren, familien til den afdøde Jacqueline Fox, en sag ved en domstol i Missouri, men Jacqueline Fox boede selv i Alabama mens hun levede.

En talsperson fra J&J oplyser til Fiercepharma, at man er tilfreds med udfaldet og at man vil fortsætte appelprocessen.

”De sager, der involverer ikke bosiddende sagsøgere, som har sagsøgt ved en domstol i Missouri, har vi konsekvent argumenteret for, at der ikke var nogen jurisdiktion, og vi forventer, at de eksisterende domme, som vi appellerer, vil blive vendt,” lyder det i en mail til Fiercepharma.

J&J vil have penge tilbage efter BMS-højesteretsdom

J&J må til lommerne i ny talkumsag

J&J taber flere milliarder i talkum-sag

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier