MedWatch

Sydbank: Positive signaler før ekspertmøde om Novo-håb

Aktieanalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen mener, at signalerne er positive i de dokumenter for Novo Nordisks håb, Semaglutid, der er offentliggjort, forud for et møde i et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder. (Opdateret 16.18)

Foto: Sydbank/PR

Meget står på spil for Novo Nordisk onsdag aften, når et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse skal afgøre, om det kan anbefale, at Novos nye diabetesmiddel Semaglutid får markedsføringstilladelse i USA. Men orienteringsdokumenterne, der er lagt ud mandag tegner godt.

Det er vurderingen fra analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Det er positive signaler for Novo Nordisks nye diabetesmiddel semaglutid, der kan læses ud af de orienteringsdokumenter, der er lagt frem op til mødet i et ekspertudvalg under den amerikanske lægemiddelstyrelsen, FDA, hvor udvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale en godkendelse af midlet i USA.

Det mener aktieanalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Han hæfter sig ved, at ekspertpanelet vil diskutere en mulig hyppigere forekomst af øjensygdomme forårsaget af semaglutid. Men det er ikke overraskende, påpeger han. Og det er næppe heller bekymrende, mener han:

"Vi noterer os i forbindelse med offentliggørelsen af dokumenterne frem mod mødet, at FDAs ekspert i øjensygdomme ikke ytrer større bekymring om den øgede forekomst af diabetisk øjensygdom for semaglutid i forhold til placebo i Sustain 6-studiet. Det mindsker vores bekymring yderligere. Vi hæfter os desuden ved, at ekspertpanelet ikke skal stemme om en eventuel begrænsning af brugen af semaglutid på indlægssedlen i relation til diabetisk øjensygdom, hvilket vi anser som positivt," noterer analytikeren i sin optakt til mødet i ekspertpanelet.

Søren Løntoft Hansen ser også i dokumenterne, at panelet vil diskutere en mindre risiko for hjerte-kar-tilfælde ved anvendelsen af Semaglutid. Det er ifølge analytikeren positivt, at panelet overhovedet vil tage emnet op. Det giver mulighed for, at Novo kan få den fordel ved det nye middel noteret på indlægssedlen og kan anvende det i markedsføringen.

Vigtigt med godkendelse

Hos Novo er vurderes det også som vigtigt, at semaglutid kommer igennem og bliver godkendt.

Forskningsdirektør i Novo, Mads Krogsgaard Thomsen, vurderede så sent som i september over for Ritzau Finans, at en godkendelse af semaglutid vil gøre Novo i stand til at slå igen over for konkurrenterne på det lukrative GLP-1-marked, hvor Victoza sidste år hentede en omsætning på 20 mia. kr.

"Vi vil gerne vinde markedsandele. Man er jo ikke ambitiøs, hvis man står med semaglutid og Victoza og ikke også vil vinde markedsandele. Men lige nu taber vi altså, så i første omgang gælder det om at få vendt skuden og komme op på linje med markedsvæksten,"sagde Mads Krogsgaard Thomsen.

Et FDA-nej vil være markant negativt

Går anbefalingen Novo imod, vil der være tale om en markant negativ overraskelse, vurderer Søren Løntoft Hansen, der dog anser en godkendelse for 90 pct. sandsynlig.

"En manglende godkendelse vil give anledning til en meget negativ kursreaktion. Markedet opererer med en høj sandsynlighed, og med det in mente, at semaglutid har potentiale til at udgøre rygraden i Novos indtjening fem til ti år ude i fremtiden, så kan den falde meget væsentligt," vurderer Sydbank-analytikeren.

Han anser et kursfald på op mod 20 pct. for muligt, hvis ekspertmødet falder uheldigt ud.

Ekspertpanel drøfter hjerte-kar-data for Novo-håb

Novo Nordisks semaglutid vil komme flyvende fra start

Ekspertpanel skal tage stilling til Novo-håb om to uger

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier