MedWatch

BMS scorer gode resultater med Opdivo alene og i Yervoy-kombi

Blockbusteren Opdivo fra Bristol-Myers Squibb kan være på vej i en ny indikation til behandling af kræft i lungerne.

Foto: BMS/AP/POLFOTO/arkiv

Bristol-Myers Squibbs (BMS) banebrydende immunterapi mod kræft, Opdivo (nivolumab), bliver ved med at få udvidet markedsgrundlaget og øge mulighederne for at leve op til det multimilliardpotentiale, midlet er blevet.

Mandag kan selskabet således berette om positive studiedata med Opdivo både alene og i kombination med en anden immunterapi, Yervoy (ipilimumab), til behandling af tilbagevendende småt-cellet lungekræft hos patienter med høj mutationsbyrde.

Det oplyser BMS i en pressemeddelelse.

Fase ½-forsøget, der går under navnet CheckMate-032, opfyldte således sit primære mål om at påvise forøgede objektive responsrater ved behandling med de to immunterapier.

Af de i forsøget behandlede patienter var den objektive responsrate 21 pct. for dem, der fik ordineret Opdivo alene og mere end dobbelt så høj, 44 pct., for de patienter, der fik både Opdivo og Yervoy.

Tilsvarende med den samlede overlevelsesrate efter et år, der ved behandling med kun Opdivo, var på 35 pct. og 62 pct. - næsten det dobbelte – ved behandling med Opdivo og Yervoy i kombination.

CheckMate-032-forsøget er det første af sin art, der bruger tumormutationsbyrden som en potentiel prediktiv biomarkør for, om en given patient reagerer på immuno-onkologi terapier. Metoden spås et stort potentiale af selskabet, der i dag, mandag, præsenterer de nye data på en lungekræft-konference i Japan.

Det seneste lungekræft-studie er blot ét af flere, hvor Opdivo testes i kombination med Yervoy, og de to immunterapier i kombination er allerede godkendt til behandling af hudkræft. BMS afventer i øjeblikket data fra flere andre Opdivo/Yervoy kombinationsstudier til behandling af en række andre kræftindikationer.

 Opdivo scorer to nye indikationer i EU

 BMS undersøger nye kombinationsmuligheder for Opdivo

 BMS parrer guldæg med lovende nyrekræftmiddel

 Opdivo og Yervoy-kombi fra BMS scorer gode resultater 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier